Να σας ζήσει Πρόεδρε! Και δυστυχώς κυριολεκτώ

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επένδυση στην ευτυχία από το να υιοθετήσεις ένα πεταμένο σκυλί και να το φέρεις σπίτι σου. Σπίτι σου όμως, όχι στο πάρκινγκ.

Χαμός στο Προεδρικό με τον… νέο σκύλο του Προέδρου ο οποίος «βαφτίστηκε» Φριντ, λόγω λέει του ανοιχτού χρώματος των φρυδιών του.

«… τζαι εμείς καλώς σας ήβραμεν». Αλλά δεν είναι το όνομα το θέμα.

Το θέμα είναι πως, όσο κι αν κατανοώ ως άνθρωπος που λατρεύω τα ζώα (τα τετράποδα απόλυτα, με τα δίποδα είναι που έχω συχνά προβλήματα) όσο κι αν κατανοώ λοιπόν τη θετική πλευρά και την τεράστια σημασία της προώθησης των υιοθεσιών, έχω μια ένσταση.

Δεν πρέπει να προωθείται αυτό μόνο αλλά και η υπεύθυνη διαχείριση μετά. Και αλλού, σε ιδιοκτήτη του οποίου ο σκύλος περιφερόταν παρατημένος στο πάρκινγκ σε μόνιμη βάση και εκεί χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και μάλλον θα σωζόταν αλλά ούτε και τότε ασχολήθηκε κανείς να δει γιατί κούτσαινε και πέθανε πολύ αργότερα, σε αυτόν δεν θα επιτρεπόταν να υιοθετήσει άλλο ζώο.

Γι’ αυτό έβαλα και τα αποσιωπητικά πριν το «νέο». Ο σκύλος δεν είναι αντικείμενο να το πετάμε και να παίρνουμε άλλο. Νιώθει και καταλαβαίνει. Έχουμε ευθύνη, Πρόεδρε. Κατά τα άλλα μπράβο που υιοθετήσατε, αυτή τη φορά. Και ελπίζω να μην δούμε τα ίδια.

Βλέπετε, έχει και ψυχολογικά το καημένο το σκυλί. Ναι, το συγκεκριμένο. Είναι και αξιαγάπητο. Είναι αυτό με το οποίο έπαιξε ο Νικόλας όταν πήγε στο καταφύγιο πριν από κάνα μήνα. Τη γλύτωσε όμως, δεν το υιοθέτησε.

Αξιοσημείωτο ότι η είδηση (της υιοθεσίας, όχι του τραυματικού συναπαντήματος με τον αρχιbully της πολιτικής ζωής) μεταδόθηκε και από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στο οποίο σημειώστε έγινε προχθές τελετή αγιασμού για να τους πάει καλά η χρονιά, λέει! Στην αίθουσα των διασκέψεων του ΓΤΠ! Europa Nostra!

Επόμενο βήμα η εξομολόγηση του προσωπικού. Ίσως και ο έλεγχος της παρθενίας των άγαμων υπαλλήλων. Τι άλλο θα δούμε;

Η είδηση για τον Φριτ όμως, αν και ξένισε, ήταν θετικό γεγονός. Όλα είναι θετικά για να ενισχυθεί η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και διάσωσης των σκυλιών που κινδυνεύουν με ευθανασία διότι κάποια δίποδα τα παίρνουν και τα πετάνε μετά.

Δυστυχώς αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος!

Τα δίποδα εννοώ, όχι τα τετράποδα τα καημένα. Και στην περίπτωση των διπόδων δεν εφαρμόζεται και κάνα πρόγραμμα εθελοντικής στείρωσης με αποζημίωση, ούτε εκεί όπου ολοφάνερα το επιβάλλει το DNA. Μπας και γλυτώσουμε και τίποτα. Ανεξέλεγκτα επελαύνει η διαιώνιση του είδους τους! Ποια Ίρμα;..

Μιλώντας για τον Νικόλα, δεν σας είπα, είχαμε και συνέχεια! Όσοι νόμιζαν πως το απίστευτο εκείνο που είπε ο (Λ)Άθως –για τις… ελίτ που υπερπλουτίζουν στις μέρες μας, κατά την έκφρασή του, την ώρα που η εργατική τάξη φτωχοποιείται– όσοι νομίζουν λοιπόν πως ήταν γκάφα του (Λ)Άθως, είχαν μεν όλο το δίκιο του κόσμου να το υποθέσουν πλην όμως δεν είχαν δίκιο επί της ουσίας. Δεν ήταν γκάφα!

Ήταν το νέο νούμερο του nouveau riche «πρίγκιπα» της Στράκκας και maitre των ψεμάτων, μάστρου του (Λ)Άθως. Και εάν ο (Λ)Άθως το απογείωσε ο Νικόλας το έστειλε σε άλλους γαλαξίες.

Μεταξύ πολλών που είπε στα εγκαίνια του επιτελείου που του άνοιξε η μάμα του και στη Λευκωσία, ο Νικόλας εκστόμισε και το μοναδικό: «Τα βάζουμε με το χρηματοοικονομικό κατεστημένο!» το οποίο, αυτό θα του το πιστώσω αν και δεν ήταν αυτός ο στόχος του, σκόρπισε μοναδικές στιγμές γέλιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολύ σωστά, συνάδελφος και φίλος υπέδειξε ότι μιλάμε για αδιανόητα πράγματα την ώρα που –μεταξύ πολλών άλλων θα προσέθετα εγώ– το δικηγορικό τους γραφείο –με τον Νικόλα εκεί– ήταν ο νομικός σύμβουλος του ΧΑΚ κατά τη διάρκεια της φούσκας, ενώ ενέγραψε όλες τις εταιρείες που αποτέλεσαν το δίκτυο κλοπής των δισεκατομμυρίων του σερβικού λαού, όπως σημειώνεται σε έκθεση μετά από έρευνα του ΟΗΕ (Έκθεση Torkildsen).

Τα κλεμμένα των Σέρβων αδελφών μας διακινήθηκαν μέσω της Λαϊκής της οποίας δικηγόροι ήταν το ίδιο γραφείο. Αυτό δεν αποδεικνύει κάτι. Λέει όμως πολλά για το… κατεστημένο! Οι συγκεκριμένοι ήταν δικηγόροι και της Beogradska Banka, συνέχισε ο φίλος και όντως όλα αυτά είναι γεγονότα, μέσω της οποίας ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και το καθεστώς του άδειαζαν τα ταμεία του σερβικού κράτους και εξαφάνιζαν τα δισεκατομμύρια.

Για να μην πάμε σε όλα τα άλλα που έχει αναλάβει η οικογενειακή τους επιχείρηση, εξ ου και ο πλούτος τους πλέον, ούτε φυσικά και στα όσα δεν της έκατσαν όπως η πλωτή για το φυσικό αέριο, μια δουλειά με τρελά κέρδη την οποία τους χάλασε ο Αναστασιάδης και γι’ αυτό τον μισεί έκτοτε ο Νικόλας.

Λίγες οικογένειες είναι πιο κατεστημένο από το Παπαδοπουλέικο και αυτό δεν είναι άποψη, είναι γεγονός. Εάν θέλει κανείς να δει τι εστί κατεστημένο, η Στράκκα είναι η περιγραφή.

Δυστυχώς και ο Νικόλας θεωρεί ότι απευθύνεται σε ζώα όταν ανοίγει το στόμα του. Και εάν κρίνω από το πόσοι δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα έχει δίκιο σε μεγάλο βαθμό. Αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ! Ούτε και να κάνω κάτι βέβαια για αυτά.

Τα τετράποδα όμως μπορούμε και πρέπει να τα βοηθάμε!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Το παράδειγμα του εκπαιδευτικού συστήματος στον Καναδά

Πολίτης News, 20.07.2018

ΑΠΟΨΗ

20 Ιουλίου του 2074 (Του Γ. Τζίβα)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΒΑΣ, 20.07.2018

ΑΠΟΨΗ

Απόδοση τιμής ή ασέβεια;..Του Σενέρ Λεβέντ

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 20.07.2018

Επιστροφή
στην αρχή