Να ψεύδεσαι ασύστολα και να ζητάς και τα ρέστα

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Όταν έφτασαν να ισχυρίζονται ότι παίζει να δώσουμε και εδάφη (!...), η απορία εάν είναι -όλοι τους- του φρενοκομείου είναι λογική. Αλλά δεν είναι...

«Κατατέθηκε χάρτης από την τουρκική πλευρά για το εδαφικό, στον οποίο η Άγκυρα ζητά ακόμα και εδάφη που είναι ελεύθερα σήμερα, όπως ο Πύργος Τηλλυρίας, για να δώσει πίσω στους νόμιμους κατοίκους της μέρος της Αμμοχώστου».

Βασικό. Και όσο και αν μειώνει το εφέ της στήλης σήμερα, ως οπαδός του ορθολογισμού θα πρέπει να το σημειώσω. Εν αρχή μάλιστα.

Η Αλληλεγγύη είναι κόμμα. Το κόμμα έχει ηγέτη του την καμένη (μελλοντικά) Ελένη. Λαμβανομένων υπόψιν των όσων παράλογων έχει πει η συγκεκριμένη, με πιο πρόσφατο τον ισχυρισμό ότι ο χάρτης τον οποίο κατηγορήθηκε ότι διέρρευσε… κυκλοφορούσε στην Πάφο, από το κόμμα της Ελένης όλα θα πρέπει να τα περιμένεις. Κάνει και ρίμα.

Ωστόσο, πράγματα όπως το πιο πάνω, έχουν και μια χάρη. Είναι τόσο σουρεάλ, τόσο απίστευτα για να το θέσω όσο πιο κομψά μπορώ, που κάνεις και πλάκα. Ειδικά εάν τα λέει η Ελένη που μας έχει πλέον συνηθίσει σε τέτοια.

Όταν όμως βγαίνει μια επίσημη ανακοίνωση του κόμματος στην οποία καταγράφεται αυτή η αθλιότητα που βλέπετε στην πρώτη παράγραφο, το ελάχιστο που αναμένει κανείς είναι να υπάρξει, όταν κάποιος το εντοπίσει και τους το υποδείξει, μια διόρθωση.

Όταν αντί διόρθωσης υπάρχει υπεράσπιση της αθλιότητας και μάλιστα εν μέσω επίθεσης και όταν αυτό δεν προέρχεται καν από την Ελένη με τα όσα ελαφρυντικά μπορεί να βρει κανείς, αλλά από τον Μιχάλη Γιωργάλλα που τον θεωρούσα σοβαρό, τότε το πράγμα χοντραίνει επικίνδυνα. Έγινε χθες το πρωί στην εκπομπή της Κατερίνας Ηλιάδη στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6.

Πάμε να δούμε ξανά την ιστορία με την οποία τρομοκράτησαν τους κατοίκους της Τηλλυρίας: «Κατατέθηκε χάρτης από την τουρκική πλευρά για το εδαφικό, στον οποίο η Άγκυρα ζητά ακόμα και εδάφη που είναι ελεύθερα σήμερα, όπως ο Πύργος Τηλλυρίας, για να δώσει πίσω στους νόμιμους κατοίκους της μέρος της Αμμοχώστου».

Τέτοιος χάρτης δεν κατατέθηκε ποτέ. Πρώτο ψέμα.

Το διέψευσε και ο εκπρόσωπος. Και ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα μπορούσε να φανταστεί έστω ότι η ε/κ πλευρά θα συζητούσε… να δώσει εδάφη! Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι τρελοί στην Αλληλεγγύη, όχι. Ψέματα λέω ότι λένε. Είμαι σαφής νομίζω.

Στην πίεση της Κατερίνας να πει πότε κατατέθηκε τέτοιος χάρτης, ο κ. Γιωργάλλας το άλλαξε και χωρίς να αναιρέσει το πρώτο ψέμα, είπε ένα δεύτερο: ότι ο Ερντογάν ζήτησε να δοθεί ο Πύργος. Ο Ερντογάν, όταν του ετέθη η πρόταση της δικής μας πλευράς για επιστροφή περιοχών πέραν της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, απάντησε κάνοντας λόγο για σύνδεση -τότε- του θύλακα των Κοκκίνων με τη Μόρφου. Δεν είπε τίποτα για τον Πύργο. Και ούτε αυτό υπάρχει στο χάρτη φυσικά. Ήταν μια απάντηση. Τίποτα άλλο.

Στην πολλή πίεση της Κατερίνας και ελλείψει οιουδήποτε άλλου επιχειρήματος μπροστά σε ένα ακόμα μνημείο διαστρέβλωσης και τρόμου που είχαν στήσει, ο εμβρόντητος ακροατής άκουσε πως η συνάδελφος κάνει τον συνήγορο του Ερντογάν (!)…

… άκουσε ερωτήματα όπως «είναι αυτό δημοσιογραφία;» χωρίς κανείς να ξέρει εάν πριν να ασχολείται με τα της δημοσιογραφίας ο ίδιος ο κ. Γιωργάλλας και το κόμμα του θα έπρεπε να διερωτηθούν εάν αυτό και άλλα που προηγήθηκαν είναι πολιτικό ήθος…

… αλλά και τη φοβερή ατάκα «εσείς πού ξέρετε ότι δεν είναι στον χάρτη;»! Με άλλα λόγια, ισχυρίστηκαν ότι αυτό ήταν στον χάρτη, όταν ήταν μια δήλωση Ερντογάν την οποία εκείνοι ερμήνευσαν έτσι, δεν ειπώθηκε έτσι καν και, μπροστά στην αμηχανία της αποκάλυψης αυτής της απάτης και την πίεση, κάλεσαν αυτήν που τους το επεσήμανε να αποδείξει εκείνη ότι δεν ήταν στον χάρτη τι; Ο ισχυρισμός τους ο οποίος δεν στηριζόταν πουθενά, παρά μόνο στη διαστρέβλωση μιας δήλωσης με την οποία φόβισαν τον κόσμο.

Λίγο ενωρίτερα είχαμε ακούσει πως αυτό το κόμμα, η ηγέτιδα του οποίου είχε πάει στη Γενεύη όπου έστησε μια ολόκληρη παράσταση ότι θίχτηκε κ.λπ. την πιο κρίσιμη στιγμή των διαβουλεύσεων και αποχώρησε την ώρα που ο Πρόεδρος έδινε τη μάχη (μεταξύ άλλων για «υποχρεώσεις με το Ευρωκοινοβούλιο» τάχα το οποίο είναι ουραγός με βάση την επίσημη κατάταξη στο πόση δουλειά κάνει)…

… αυτό λοιπόν το κόμμα, του οποίου η ηγέτιδα ύστερα αποφάσισε ότι ο χάρτης τον οποίο κατηγορήθηκε ότι άφησε να διαρρεύσει «κυκλοφορούσε στην Πάφο» και της τον έδωσαν, λέει, κάποιοι δικοί της (!) αυτό πάντα το κόμμα είχε πάει στη Γενεύη με σοβαρές προθέσεις.

Ακόμα και αν -είπε σε άλλο σημείο ο κ. Γιωργάλλας- πουθενά το Σύνταγμα δεν λέει ότι ο Πρόεδρος έχει την εξουσία να διαπραγματεύεται όπως θέλει το Κυπριακό.

Το 1960 όταν γράφτηκε το Σύνταγμα, Μιχάλη μου, δεν υπήρχε Κυπριακό τι να γίνει. Τον Πρόεδρο όμως, όπως και όλους τους προκατόχους του από τότε που υπάρχει -ας είναι καλά και κάποιοι κοντά σας- τον εκλέξαμε ναι, για να το διαχειρίζεται.

Έτσι πάει. Και προτείνω, αντί να λειτουργείτε κάποιοι ως κοινοί σαμποτέρ της κάθε προσπάθειάς του να το λύσει από τον πανικό σας μήπως και συμβεί, να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του, χωρίς να λέτε ψέματα, να διαστρεβλώνετε το καθετί και να τον λοιδορείτε.

Μπορεί και να μην προκύψει λύση.

Ένα απλό «κάναμε λάθος στην ανακοίνωση», που δεν ήταν λάθος αλλά θα το σώζατε, θα ήταν αρκετό.

Αλλά τόσο επικίνδυνοι έχετε γίνει.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Το Brexit και o Αναστασιάδης ως μάντης κακών

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 13:25 (τελευταία ενημέρωση 13:25)

ΑΠΟΨΗ

Σκότωσαν τις οικογένειες τους αλλά δεν σταμάτησαν τη φιλία των παιδιών

SEVGUL ULUDAG, 13:10 (τελευταία ενημέρωση 13:10)

ΑΠΟΨΗ

Η κυβερνητική κλίκα και η κοινωνική κανονικότητα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΤΟΣ, 10:55 (τελευταία ενημέρωση 10:55)

Επιστροφή
στην αρχή