Μπουρτζιού: Δεν θα παραδώσουμε τον Λεβέντ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Κανένας πολίτης της «ΤΔΒΚ» δεν μπορεί να παραδοθεί σε τρίτη χώρα μετά από διώξεις που γίνονται εναντίον τους δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί

Δεν μπορούν να εκδοθούν πολίτες του ψευδοκράτους σε άλλες χώρες, ούτε και να εκτελεστούν αποφάσεις δικαστηρίων άλλων χωρών στο ψευδοκράτος, λέει ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζού.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρτζού σε γραπτή ανακοίνωση, ο Μουσταφά Ακιντζί τάσσεται πάντοτε υπέρ του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου και «κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία επ’ αυτού», καθώς το έχει αποδείξει αυτό με τη στάση του στο παρελθόν.
 
Λέει επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης ανακάλυψε πως η «έκδοση» πολιτών του ψευδοκράτους σε άλλες χώρες, λόγω υποθέσεων που εκκρεμούν εναντίον τους εκεί ή λόγω της έκβασης της υπόθεσης «είναι εκτός συζήτησης», όπως ανέφερε και η «πρόεδρος» του «ανώτατου δικαστηρίου» Ναρίν Σεφίκ.
 
Ο κ. Μπουρτζού αναφέρει τέλος ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν οι αποφάσεις δικαστηρίων άλλων χωρών που αφορούν πολίτες του ψευδοκράτους εντός της «επικράτειας» των κατεχομένων.

Επιστροφή
στην αρχή