Μπουγιουρντί με χαλλούμι και κάπαρη

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ
Το μπουγιουρντί είναι ένας νόστιμος μεζές της ελληνικής κουζίνας. Φτιάξτε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής προσθέτοντας χαλλούμι και κάπαρη

Υλικά:

1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη

1 πράσινη πιπεριά

1 κομμάτι φέτα

200 γρ. χαλλούμι

1 κουταλιά ελιές μάυρες

1 κουτ. σούπας κάπαρη

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ρίγανη και θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

2-3 φέτες γκούντα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

 

 

1. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την ξεφλουδισμένη ντομάτα. 

2. Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε τη φέτα και το χαλλούμι. Έπειτα, κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο τύπο τυριού θέλετε.

3. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά, τα βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο ή σε οποιοδήποτε μικρό πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω το γκούντα.

4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (να πάει παντού) και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

6. Μετά το ψήσιμο ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να δέσουν τα υλικά και να πάει η ρίγανη παντού και το σερβίρετε. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με φέτες ζεστού ψωμιού (ραντισμένες με ελαιόλαδο και ρίγανη).

Η συνταγή ανήκει στη Βίκυ Προκοπίου.

Καλή επιτυχία

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

BUZZLIFE

Γιατί δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιειούμε τα πλαστικά μπουκάλια

BUZZLIFE , 23.05.2018

BUZZLIFE

Μέγκαν Μαρκλ: Τι απαγορεύεται να κάνει μετά το γάμο της με τον Χάρι

BUZZLIFE , 23.05.2018

BUZZLIFE

Έ.Γιολίτη - Χρ.Τσουρούλλης: γενέθλια αφιερωμένα στο Hope For Children

BUZZLIFE , 23.05.2018

Επιστροφή
στην αρχή