Μουντιάλ 2018: Η «κατάρα» του Καζάν ...κατάπιε τρεις γίγαντες!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Η πρωτεύουσα του Ταταρστάν φιλοξένησε έξι αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε τρεις από αυτούς αποκλείστηκαν ομάδες που ήταν φαβορί...

Σε έναν Μουντιάλ εκπλήξεων, όπως εξελίχθηκε η διοργάνωση στη Ρωσία, το Καζάν φαίνεται να είναι η πόλη, περισσότερο από κάθε άλλη, η οποία μπορεί να συνδεθεί με την «πρώση των γιγάντων».

Η πρωτεύουσα του Ταταρστάν φιλοξένησε έξι αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε τρεις από αυτούς αποκλείστηκαν ομάδες που ήταν φαβορί για την τελική νίκη.

Όλα ξεκίνησαν στις 27 Ιουνίου, όταν η Νότια Κορέα νίκησε τη Γερμανία (2-0) και σφράγισε τον αποκλεισμό των παγκόσμιων πρωταθλητών.

Ακολούθησε η πτώση του Μέσι, απέναντι στη Γαλλία (4-3) στα προημιτελικά, ενώ ο τελευταίος γίγαντας που δοκίμασε την «κατάρα του Καζάν» ήταν η Βραζιλία.

Η «σελεσάο» νικήθηκε από το Βέλγιο (2-1) στα  προημιτελικά και είδε το όνειρο ενός έκτου παγκόσμιου τίτλου να τελειώνει.

Γαλλία και Ισπανία μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη φήμη του Καζάν, καθώς αμφότερες  νίκησαν Αυστραλία (2-1) και Ιράν (1-0) αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή