Μοτοσυκλετιστές έκλεισαν για μια ώρα το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Με φανέλες προς τιμή των Ισάακ και Σολωμου απαγόρευαν τη διελευση κυπρίων και τουριστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατοχή της Κύπρου.

Ομάδα μοτοσυκλετιστών έκλεισε για μια ώρα το μεσημέρι το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας.

Οι μοτοσυκλετιστές με φανέλες προς τιμή των Ισάακ και Σολωμου απαγόρευαν από τις 12μμ έως και τη μία τη διελευση κυπρίων και τουριστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως δήλωσαν για την κατοχή της Κύπρου.

Με μεγάφωνα στη διαπασών που εγκατέστησαν έπαιζαν τραγούδια του Νότη Σφακιανάκη και όταν έφυγαν έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της ομάδας ήταν αξιωματικοί των ΛΟΚ και στο οδόφραγμα επέδειξαν άδεια για την εκδήλωση τους που τους παραχωρήθηκε από την Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν με τηλεφωνήματα τους στο POLITIS.COM.CY για την απαγόρευση διέλευσης από τους μοτοσυκλετιστές.

 

 

Συνεχίζονται και αύριο οι εκδηλώσεις 

Τις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και μονοήμερη πορεία μοτοσικλετιστών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού με αφορμή τη συμπλήρωση των 21 χρόνων από τις δολοφονίες τους.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Πεττεμερίδηςμιλώντας στο ΚΥΠΕ,  εξέφρασε την έντονη συγκίνησή του βλέποντας τη μητέρα του Τάσου Iσαάκ «να κλείνει το οδόφραγμα και να δακρύζει αντικρίζοντας απέναντι τα κατεχόμενα μας εδάφη».

Είπε ότι ο «ο πόνος (της μητέρας) ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπο της» και πως αυτή ευχαρίστησε τους μοτοσικλετιστές για όσα κάνουν για το παιδί της.

Είπε ότι οι εκδηλώσεις ενισχύονται κάθε χρόνο και πραγματοποιούνται μακριά από τις όποιες κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. «Ο σκοπός μας είναι να ενώσουμε τον κόσμο τιμώντας τους δύο ήρωες», είπε, προσθέτοντας ότι η θυσία τους στέλνει το μήνυμα της διεκδίκησης της ελευθερίας.

«Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη των δύο ηρώων ενάντια στη λήθη» είπε, σημειώνοντας ότι «πεθαίνει κάποιος όταν τον ξεχνούμε. Όταν δεν τον ξεχνάς μένει για πάντα ζωντανός».

Η μονοήμερη πορεία μοτοσικλετιστών, αύριο Κυριακή, θα ξεκινήσει από διάφορα σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου και θα καταλήξει στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου θα τελεστεί τρισάγιο.

Με τη λήξη του τρισάγιου οι μοτοσικλετιστές θα πορευθούν προς το οδόφραγμα Δερύνειας για απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στα σημεία δολοφονίας των δυο ηρώων.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε χθες από την Πάφο και θα τερματίσει στο οδόφραγμα της Δερύνειας, περνώντας μέσα από ακριτικά χωριά, τα οδοφράγματα Λιμνίτη, Αστρομερίτη, Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και οδού Λήδρας, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα. 


Επιστροφή
στην αρχή