Στο #1 των Transglobal Music Charts oι Monsieur Doumani

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Με 3 διεθνείς διακρίσεις γιορτάζει τον νέο του δίσκο το τρίο των μουσικών που,επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση,συνθέτουν ξεχωριστά κομμάτια

Ενα μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του νέου, τρίτου δίσκου τους, «Αγκάθθιν», οι Monsieur Doumani απολαμβάνουν ήδη τη διεθνή αναγνώριση.
Το μουσικό σχήμα που συνθέτει κυπριακά τραγούδια με έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία, σκαρφάλωσε στην κορυφή του Transglobal World Music Chart στην κατηγορία της world music και στο #2 των ευρωπαϊκών charts, στην ίδια κατηγορία, για τον μήνα Απρίλιο.
Πρόκειται για δύο διακρίσεις εξαιρετικής σημασίας, καθώς οι συγκεκριμένοι πίνακες καθορίζονται από περισσότερους από 100 ειδικούς (ραδιοφωνικούς παραγωγούς, κριτικούς κ.ά.) στο είδος της world music από όλο τον κόσμο.

«Απερίγραπτη η χαρά»

«Η χαρά μας για τις τελευταίες επιτυχίες του νέου μας δίσκου είναι πραγματικά απερίγραπτη», ανέφερε στον «Π» ο Αντώνης Αντωνίου, μέλος των Monsieur Doumani.«Eίναι το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς και πολλών ωρών πειραματισμού και αναζητήσεων. Οι διακρίσεις αυτές, μαζί με τον ενθουσιασμό και την αγάπη που εισπράττουμε από τον κόσμο, είναι για μας η καλύτερη ανταμοιβή για τη δουλειά μας».

Ο δίσκος


Εξάλλου, το «Αγκάθθιν» διεκδικεί το βραβείο Καλύτερης Παραγωγής Δίσκου στα γερμανικά βραβεία German Record Critics’ Awards, και πάλι στην κατηγορία world music.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο δίσκος ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στο Ahos studio, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στον Μεγαλόβρυσο Αγιάς (Ελλάδα).


Στον δίσκο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μιχάλης Τερλικκάς και ο Κύπριος ράπερ JUΛIO. «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας αλλά και όσους βοήθησαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην υλοποίηση του δίσκου. Συνεχίζουμε δημιουργικά και δυναμικά», λέει ακόμη ο Αντωνίου, αφιερώνοντας αυτές τις επιτυχίες -όπου είναι αφιερωμένος ολόκληρος ο δίσκος- στη μνήμη του Γιάγκου Γιάγκου, φίλου του σχήματος.


Επιστροφή
στην αρχή