Μόνο τον Ταγίπ συγχώρεσε ο Αλλάχ;

ΑΠΟΨΗ /ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ζει στην Κύπρο, αλλά φοβάται την Τουρκία. Το καθεστώς στην Τουρκία. Την εκεί Αστυνομία, τον εισαγγελέα και το ανθρωποκυνηγητό.

Πόσο φοβισμένοι, πόσο τρομαγμένοι είναι όλοι εδώ τελικά. Πόσο έχει διεισδύσει πια μέσα μας το φασιστικό καθεστώς στην Τουρκία. Ο κόσμος φοβάται ακόμα και να ταξιδέψει στο εξωτερικό μέσω Τουρκίας.

Φοβούνται ότι θα συλληφθούν στην Τουρκία. Φοβούνται ακόμα και αν έχουν πει έστω και μια κουβέντα εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν. Ή αν έχουν κάνει «like» σε ένα άρθρο εναντίον του Ερντογάν. Γι’ αυτό ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας.

Αν δεν υπήρχε η Λάρνακα τι θα έκαναν;
Φοβούνται. Φοβούνται ακόμα και να πουν σε άλλους για την αδικία και την τυραννία που υπέστησαν και να τη μάθουν οι εφημερίδες. Φοβούνται να μην ακουστεί και να μην μαθευτεί αυτή για να μην έρθουν μεγαλύτεροι μπελάδες στο κεφάλι τους.

Ένας γνωστός επιχειρηματίας. Ζει στην Κύπρο, αλλά φοβάται την Τουρκία. Το καθεστώς στην Τουρκία. Την εκεί Αστυνομία, τον εισαγγελέα και το ανθρωποκυνηγητό. Φοβάται εκείνους που εφαρμόζουν τις οδηγίες του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν φταίει σε τίποτα. Αλλά φοβάται. Η ρετσινιά του μέλους της «Οργάνωσης Γκιουλέν - ΦΕΤΟ» αρκεί για να μαυρίσει τη ζωή του.

Όμως, πόσο μεγάλης εκτίμησης έχαιρε κάποτε η Οργάνωση Γκιουλέν. Είναι ο μονάκριβος δάσκαλος του Ταγίπ Ερντογάν. Ο δάσκαλος τον οποίο ο Ερντογάν επαινούσε λέγοντας «μαζί βαδίσαμε αυτούς τους δρόμους, μαζί βραχήκαμε στη βροχή».

Εσύ καημένε Κύπριε κόλακα. Έτρεξες και εσύ εκεί όπου ήταν ο Ερντογάν. Έγινε φίλος σου όποιος ήταν φίλος του Ερντογάν. Ο δάσκαλος του Ερντογάν ήταν και δικός σου. Αλλά κοίτα τι έγινε τώρα. Μέσα σε μια στιγμή ο Δάσκαλος Φετουλάχ Γκιουλέν έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός «ΦΕΤΟ». Όταν τον ρώτησαν, ο Ερντογάν απάντησε «ξεγελάστηκα». Και συγχωρέθηκε από τον Αλλάχ με εντολή που κατέβηκε από τον ουρανό. Εσύ όμως κακόμοιρε αδελφέ μου. Εσύ δεν συγχωρέθηκες. Εσένα σε συλλαμβάνουν τώρα. Σε χώνουν μέσα. Και εσύ δεν μπορείς καν να πεις «μωρέ, μήπως δεν ήταν και δικός σου φίλος, δικός σου δάσκαλος τούτος ο Γκιουλέν;»


Φοβάσαι. Διότι ξέρεις ότι δεν είναι ασφαλείς σε αυτό το καθεστώς ακόμα και οι αθώοι. Ξέρεις πόσοι αθώοι έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί για ασήμαντους λόγους και δεν ξανάδαν το φως της ημέρας. Είσαι Κύπριος, αλλά δεν νιώθεις ασφαλής ούτε στην Κύπρο. Διότι η αστυνομία είναι στην υπηρεσία του Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά πάλι να είσαι ευχαριστημένος που επειδή φοβάται τον κόσμο συμπεριφέρεται σαν να είναι ανεξάρτητο κράτος, αυτό το μέρος το οποίο κατέχει. Επιπλέον, είσαι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Αλλά πάλι φοβάσαι.

Μήπως ο κατακτητής χρειάζεται γραπτούς νόμους; Εργάζεται υπογείως εδώ. Κοίτα, σου αποσπούν χρήματα με εκβιασμό. Ακριβώς όπως μια συμμορία ληστών! Αν θέλουν διαμέρισμα, τους δίνεις διαμέρισμα. Αν θέλουν χωράφι, χωράφι. Αν θέλουν αυτοκίνητο, αυτοκίνητο. Αν θέλουν χρήματα, χρήματα. Πόσο τυχεροί είναι οι διοικητές και οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών που έρχονται εδώ. Έρχονται φτωχοί. Επιστρέφουν πλούσιοι. Ένας διοικητής μού είχε διηγηθεί πόσοι αξιωματούχοι τον επισκέπτονταν.

Σώνει και καλά ήθελαν να τον επισκεφτούν, λέει. Και τους ρώτησε «δεν είναι γιορτή, γιατί θα έρθετε;». Ήταν ένα έντιμος διοικητής. Αλλά αυτός ο τόπος είδε και διοικητές που δεν ήταν σαν αυτόν. Ακόμα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα σαν θρύλος τα πράγματα που φορτώθηκαν σε καράβια στο λιμάνι της Αμμοχώστου το 1974 και μεταφέρθηκαν.


Φοβάσαι. Φοβάσαι να περάσεις από τα αεροδρόμια της Τουρκίας. Φοβάσαι ότι έχουν γράψει το όνομά σου σε εκείνες τις μαύρες λίστες. Είδες παραδείγματα τέτοια. Συνέλαβαν και Κύπριους. Να είσαι ευχαριστημένος που είναι ανοικτά τα οδοφράγματα και υπάρχει η Λάρνακα. Αν δεν υπήρχε και η Λάρνακα θα είχαν κοπεί όλοι σου οι δεσμοί με τον κόσμο. Μπράβο στην Ελλάδα! Δεν του επέστρεψε τους στρατιωτικούς που κατηγορούνται ως μέλη της ΦΕΤΟ και διέφυγαν στην Ελλάδα. Αλλά κοίτα, πόσο εύκολα τους παίρνουν από εδώ σε εμάς. Κάνει ό,τι θέλει στα κατεχόμενα εδάφη. Στην Ελλάδα δεν κάνει!
Σε αποκαλούν «μέλος της ΦΕΤΟ»; Πες τους και εσύ. «Εσείς είστε οι πραγματικοί οπαδοί της ΦΕΤΟ», πες. Δείξε τους τις τρυφερές φωτογραφίες του Ερντογάν με τον Γκιουλέν. «Από αυτόν έμαθα τον δάσκαλο», πες τους. «Όλοι είναι οπαδοί της ΦΕΤΟ», πες. Ο Ερντογάν ξεγελάστηκε, αλλά ο Αλλάχ τον συγχώρεσε, λέει. Εκείνος είναι αγαπημένος δούλος του Αλλάχ και εσύ δεν είσαι; Τι σου λείπει; Εκείνος κατάλαβε τι είδους άνθρωπος είναι ο Γκιουλέν και εσύ δεν κατάλαβες; Πες τους. Πες το εξής: «Ο Αλλάχ συγχώρεσε και εμένα, όχι μόνο τον Ταγίπ»…


Επιστροφή
στην αρχή