Μόνη και αβοήθητη 14χρονη που εντοπίστηκε λιπόθυμη στη Λήδρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μπαλάκι» στα χέρια των κρατικών υπηρεσιών έγινε 14χρονη, χρήστης ναρκωτικών, η οποία την Τετάρτη εντοπίστηκε λιπόθυμη στη Λήδρας

«Μπαλάκι» στα χέρια των κρατικών υπηρεσιών έγινε 14χρονη, χρήστης ναρκωτικών, η οποία την Τετάρτη εντοπίστηκε λιπόθυμη στη Λήδρας.

Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο «Φιλελεύθερος», οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να παρέχουν στο κορίτσι την απαραίτητη βοήθεια, με την 14χρονη να βρίσκεται πότε στη Στέγη Νεανίδων, πότε σε ανάδοχη οικογένεια και πότε στους δρόμους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για την υπόθεση της κοπέλας, που παλαιότερα είχε παραπεμφθεί το προηγούμενο διάστημα κατόπιν διατάγματος στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, γνωρίζει και η Αστυνομία, εντούτοις πάντα καταλήγει στη Στέγη Νεανίδων, από την οποία ξεφεύγει συνεχώς. Η Στέγη δεν λειτουργεί ως «κλειστό» ίδρυμα και δεν μπορούν να την κρατήσουν εκεί.

Η ανυπαρξία δομών βοήθειας σε ανήλικους χρήστες ναρκωτικών συχνά θίγεται από την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, ενώ σχετικός σχεδιασμός έχει ήδη γίνει από την Αρχή Κατά των Εξαρτήσεων, χωρίς ωστόσο ακόμα να αρχίσει η υλοποίησή του.

 


Επιστροφή
στην αρχή