Μυρωδάτα μπιφτέκια με baby πατάτες

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ
Τα μπιφτέκια έχουν σταθερή θέση στο οικογενειακό μενού. Μπορείτε να φτιάξετε μυρωδάτα, αφράτα μπιφτέκια και να τα συνοδέψετε με νόστιμες πατάτες baby

Υλικά

1 κιλό κιμά, χοιρινό ή κοτόπουλο, είτε ανάμεικτο, περασμένος δύο φορές από τη μηχανή

2 ξερά κρεμμύδια

2 φρέσκα κρεμμύδια

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι ή γάλα

1/2 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί

λίγες σταγόνες λευκό ξίδι, σπάει τις ίνες του κιμά

3 αυγά

3/4 ποτηριού ελαιόλαδο

1 κίτρινη πιπεριά

2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι μαγειρική 

αλεύρι

1 κουταλάκι ρίγανη

αλάτι - πιπέρι

λίγο σκόρδο σε σκόνη

 

Εκτέλεση 

1. Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια και ανακατεύετε. 

2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρασί, τα αυγά, το γάλα ή το γιαούρτι, την ντομάτα, την τριμμένη πιπεριά και ζυμώνετε σιγά-σιγά να αναμειχθούν τα υλικά. 

3. Ακολούθως, προσθέτετε τα μυρωδικά, ρίγανη, σκόρδο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και αλατοπιπερώνετε.

4. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτετε στο μείγμα όσο αλεύρι σηκώσει. Προσέχετε να μην σφίξει πολύ η ζύμη διότι τα μπιφτέκια δεν θα είναι αφράτα. Βάζετε το μείγμα για μισή έως μια ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν όλες οι γεύσεις. 

5. Πλάθετε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλετε και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 - 40 λεπτά. Συνόδεψτε τα με ρύζι, πουρέ και χωριάτικη σαλάτα.

6. Μπορείτε να βάλετε στα μπιφτέκια - στην επιφάνεια- τριμμένο τυρί ή φέτες μπέικον.

7. Επίσης, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όποτε θέλετε.

Για τις baby πατάτες

1 κιλό baby πατάτες, πλυμένες και κομμένες στη μέση

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες

50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

1/3 ποτηριού ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

δεντρολίβανο

θυμάρι και ρίγανη

ζωμό κοτόπουλο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Eκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μυρωδικά, δεντρολίβανο, θυμάρι και δάφνη.

2. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες.

3. Συνεχίζουμε το καβούρδισμα για 2-3 λεπτά.

4. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

5. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη ρίγανη.

6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καλή επιτυχία

Η συνταγή ανήκει στην κ. Αιμιλία Περικεττάλλα

 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

BUZZLIFE

Έμαθε ότι την απατά ο σύντροφός της και διάβασε μηνύματά του στο γάμο

BUZZLIFE , 10:13 (τελευταία ενημέρωση 10:13)

BUZZLIFE

Παντρεύτηκε η κόρη του ιδρυτή των Zara -εντυπωσιακό νυφικό

BUZZLIFE , 10:02 (τελευταία ενημέρωση 10:02)

BUZZLIFE

Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας: Ένα στα δέκα βρέφη γεννιέται πρόωρα

BUZZLIFE , 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή