Μήνυση Βγενόπουλου από το μνήμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι μηνύσεις γινόντουσαν στην Ελλάδα και ο Βγενόπουλος ζητούσε μέσω δικαστικής συνδρομής επίδοση στη Κύπρο - Τα αιτήματα δεν γινόντουσαν δεκτά

Μόνο σε μακάβρια γκάφα θα μπορούσε να αποδοθεί η επίδοση κατηγορητηρίου στον εκδότη του «Π» Γιάννη Παπαδόπουλου για μήνυση που του έκανε ο μακαρίτης Αντρέας Βγενόπουλος.

Επιδότης εμφανίστηκε στα γραφεία του «Π» για να επιδώσει την κλήση σε δίκη στην Αθήνα, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής που ζήτησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών από το κυπριακό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δεν είχε λάβει γνώση και έτσι κάποιος λειτουργός του υπουργείου του δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει ότι ο Α. Βγενόπουλος δεν βρίσκεται εν ζωή. Ωστόσο προκύπτει ακόμα ένα θέμα. Το Υπ. δικαιοσύνης εδώ και χρόνια δεν ικανοποιούσε τα αιτήματα του Α. Βγενόπουλου που συχνότατα έκανε μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων και εκδοτών στη Κύπρο. Οι μηνύσεις γινόντουσαν στην Ελλάδα και ο Βγενόπουλος ζητούσε μέσω δικαστικής συνδρομής επίδοση στη Κύπρο. Τα αιτήματα κατά πάγια τακτική δεν γινόντουσαν δεκτά. Ωστόσο, μετά τον θάνατό του κάποιος αποφάσισε ότι θα έπρεπε να επιδοθεί κλήση για δίκη στον εκδότη του «Π» με παραπονούμενο τον αποβιώσαντα Α. Βγενόπουλο.

Από τον Οκτώβριο

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, το αίτημα υποβλήθηκε στο Υπ. δικαιοσύνης στις 10 Οκτωβρίου του 2016 και αφορούσε δημοσίευμα του «Π» της 5ης Απριλίου του 2013. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε στις 5 Νοεμβρίου του 2016 και ο επιδότης εμφανίστηκε στα γραφεία του «Π» στις 11 Ιανουαρίου του 2017! Σύμφωνα με την κλήση ο εκδότης της εφημερίδας καλείται στις 27 Απριλίου του 2017 να δικαστεί στην Αθήνα για «συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου κατ’ εξακολούθηση» εναντίον του Α. Βγενόπουλου. Στην κλήση εμφανίζονται ως μοναδικοί μάρτυρες ο ίδιος ο Α. Βγενόπουλος και ο στενός του συνεργάτης Σ. Κωνσταντινίδης. Ο Α. Βγενόπουλος είχε στήσει μια βιομηχανία αγωγών κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων με στόχο να εκφοβίσει τους πάντες, ώστε να τερματίσουν την κάθε αναφορά στα έργα και τις ημέρες του όταν ήλεγχε τη Λαϊκή Τράπεζα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέρκελ: Σε καλό επίπεδο η συνεργασία με τον Τραμπ

Πολίτης News, 29.04.2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπαδόπουλος: Ειδική παράγραφο για βρετανικές βάσεις συμφώνησαν οι 27

Πολίτης News, 29.04.2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απείλησε με όπλο την κομμώτρια επειδή αργούσε να κουρέψει το γιο της

Πολίτης News, 29.04.2017

Επιστροφή
στην αρχή