«Μίνι»; Με τέτοιο φασισμό; Θα αστειεύεστε!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Μήπως να ζητούν και άδεια του «πατριωτικού χώρου» (sic!) για να λένε την άποψη τους; Αυτών που έκαναν το Κυπριακό καριέρα και τη διχοτόμηση επένδυση;

Έξω φρενών το ΕΛΑΜ Light. Ζητούν τώρα και την κεφαλή της Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή επί πίνακι, διότι η πρώην πρέσβειρα και ΥΠΕΞ και νυν μέλος της διαπραγματευτικής για το περιουσιακό αποκάλεσε «μίνι πραξικόπημα κατά των συομιλιών» την αθλιότητα των συγκεκριμένων με το Ενωτικό η οποία πέρασε με την ανοχή του ΔΗΣΥ.

Σας έχω αφήσει με την απορία τι είναι το ΕΛΑΜ Light, ξέρω. Είναι το υπόλοιπο EΛΑΜ, η υπόλοιπη δηλαδή ακροδεξιά, η σιδερωμένη. Αυτή η οποία βασικά λέει τα ίδια πράγματα με το εδώ παράρτημα της ελληνικής νεοναζιστικής συμμορίας. Απλώς το κάνει καμουφλάροντάς το στο «κεντρώο» τάχα περιτύλιγμά της.

Είναι η συνοπαρτζιά των δήθεν κεντρώων πολιτικών ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχίας, Αλληλεγγύης και φυσικά των «Οικολόγων» σε ρόλο μόνιμου αππιητουρκού χωρίς αιτία. Του μοναδικού πράσινου κόμματος παγκοσμίως το οποίο ασχολείται στο 99% των τοποθετήσεών του με την ανάγκη του προέδρου του να δείχνει ότι μπορεί να έχει ρόλο στο Κυπριακό.

Όλοι αυτοί λοιπόν, οι οποίοι σημειώστε έχουν μεταλαμπαδεύσει περίφημα τα ελλείμματά τους και στους οπαδούς τους -και οι οποίοι, με τη σιερά τους μας φλομώνουν με στα social media, με επιστολές, με μηνύσεις, με καταγγελίες στην Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν για να μας κάνουν να μην θίγουμε τους ηγέτες τους οι οποίοι έκαναν το Κυπριακό επάγγελμα και τη διχοτόμηση επένδυση...

... όλοι αυτοί, λοιπόν, ξεσηκώθηκαν εναντίον της Μαρκουλλή, χωρίς ειλικρινά να έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα στη δήλωσή της. Και ζητούν από τον Πρόεδρο -«τώρα» (sic) λέει το ΔΗΚΟ, διότι ο ελλειμματικός δεν επιβάλλει μόνο, αλλά και βιάζεται- εξηγήσεις για την άποψη της Ερατούς Μαρκουλλή!

Δεν ξέρω, επαναλαμβάνω, τι τους ενόχλησε. Ίσως να ήταν το «μίνι». Διότι αυτοί έχουν μόνο «μάξι» ελλείμματα. Και εάν το... έκαναν κανονικά, σίγουρα δεν θα ήταν μίνι. Θα ήταν με τα ούλλα του!

Από εκεί και πέρα, όμως, ποιο είναι το θέμα; Δεν ήταν πραξικόπημα κατά των συνομιλιών; Δεν ήξεραν ότι αυτό θα προκαλούσαν στηρίζοντας από το πουθενά την πρόταση των νεοναζί; Επεδίωκαν κάτι άλλο; Και εάν ναι, γιατί στην πρώτη ένδειξη ότι θα υπήρχε διόρθωση, βγήκαν και φώναζαν ότι θα υπακούσει ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος στην Άγκυρα, μετά που πανηγύρισαν και χαιρέκακα για το τι είχε συμβεί στις συνομιλίες;

Θα κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας πλέον; Για αυτονόητα;

Φυσικά και ήταν πραξικόπημα κατά των συνομιλιών. Αν ήταν μίνι ή μάξι ή τρουά καρτ το συζητάμε. Πολιτικά όμως αυτό ήταν. Και η πρόθεση επίσης αυτή ήταν. Μια μειοψηφική μερίδα κατάφερε λόγω της αποχής του ΔΗΣΥ να το διενεργήσει και να προκαλέσει τεράστια ζημιά. Και αυτό ήθελε από την πρώτη στιγμή.

Και επειδή η Μαρκουλλή το είπε δημόσια, ζητούν ως ελλειμματικοί που είναι να τους δώσει εξηγήσεις ο Πρόεδρος! Σε ποιους; Στους κατά τα άλλα «κεντρώους» νταβαντζήδες των μεθοδεύσεων των νεοναζί οι οποίοι προκάλεσαν έμφραγμα στις συνομιλίες και έδωσαν άλλοθι στην Άγκυρα να μας χτυπά σαν το χταπόδι πάνω – κάτω. Αντί να ντραπούν κιόλας.

Διότι, λέει, η τοποθέτηση της Μαρκουλλή συγκρούεται με τη γραμμή του Προέδρου! Άλλη ένδειξη των τεράστιων κάλων στα μυαλά τους. Διότι πρώτον, η Μαρκουλλή δεν είπε κάτι «εκτός γραμμής» του Προέδρου. Ο ίδιος χαρακτήρισε, άστοχη, άκαιρη και αχρείαστη την απόφαση την οποία το ΕΛΑΜ Light την πέρασε ως κατάπτυστο όχημα του κανονικού ΕΛΑΜ. Ο δε υπουργός Παιδείας αλλά και ο κυβ. Εκπρόσωπος είπαν ανάλογα και παραδέχτηκαν τη ζημιά που προκάλεσε. Πού είναι άρα η απόσταση;

Αλλά και απόσταση να υπήρχε, ποιος τους είπε ότι ο όποιος διπλωμάτης καριέρας και πρώην ΥΠΕΞ ή ο οποιοσδήποτε άλλος στις επιτροπές υποχρεούται να ακολουθεί «γραμμή» στις όποιες προσωπικές του εκτιμήσεις (ΟΚ, οι ακροδεξιοί κινούνται πάντα βάσει γραμμών αλλά στο χώρο της δημοκρατίας είναι αλλιώς τι να γίνει;) η οποία «γραμμή» δεν υπάρχει κιόλας;

Πού ζούμε; Στη Χούντα των Απριλιανών που εξυμνούν οι συνοδοιπόροι τους πια στο ΕΛΑΜ, διότι είναι τόσο καθυστερημένοι ή αμόρφωτοι ή και τα δύο μαζί που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτοί έδωσαν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία μαζί με κάτι καθήκια εδώ;

Ο Τουμάζος Τσελεπής λ.χ. είπε τα ίδια με τη Μαρκουλλή και πιο έντονα. Και επέκρινε τον Πρόεδρο. Δεν είναι μέλος της ίδιας ομάδας; Αλλά το κυριότερο: Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιος δικαιούται να λέει την άποψή του για τις συνομιλίες και ποιος όχι; (!)

Όταν μάλιστα μιλάμε για εκείνους τους ανθρώπους που δούλεψαν μέρα και νύχτα για να χτίσουν αυτό που οι άθλιοι του ΕΛΑΜ γκρέμισαν κιόλας. Και γιατί δεν μας λένε: Αυτοί πότε βοήθησαν τον Πρόεδρο και πώς;

Το πρόβλημα είναι απλό: Και εμείς είναι που το έχουμε. Εμείς ναι. Εμείς που παρακολουθούμε χωρίς να αντιδρούμε όλη αυτή την παρέα να ξεδιπλώνει τα πιο ελεεινά ελλείμματά της και να κάνει τη μία προβοκάτσια μετά την άλλη, ζητώντας από πάνω και τα ρέστα.

Εμείς φταίμε. Και συνέπεια αυτού είναι όλα όσα βλέπουμε πλέον με αυτούς.

Συνέπεια της απάθειάς μας είναι και που μία Θεοχάρους είχε το απύθμενο θράσος, χθες να αποκαλέσει τα κομματίδια τους «ο πατριωτικός χώρος». Ωσάν οι άλλοι να είναι λιγότερο ή καθόλου πατριώτες.

Η απίστευτη αυτή ύβρις ενάντια στην πλειονότητα του κόσμου η οποία δεν τους ψηφίζει αλλά τους ανέχεται όσο κι αν εκείνοι την προσβάλλουν και μειώνουν τον πατριωτισμό της με κάθε ευκαιρία για να αυτοεξυψωθούν, πέρασε στο ντούκου.

Από μια γυναίκα μάλιστα η οποία έκανε καριέρα για τόσα χρόνια στο ένα από τα δύο λιγότερο (ή καθόλου άραγε;) πατριωτικά κόμματα! Με αξιώματα, συντάξεις και όλα τα συναφή. Και λίγο καιρό πριν φύγει, πήρε το μητρώο των μελών του ΔΗΣΥ, τα κάλεσε στο γάμο της κόρης της, οι... μη πατριώτες ήρθαν με τα φακελάκια τους και (μετά) χάραξε το δρόμο της επανάστασης για να κάνει το δικό της κόμμα.

Μα καταλάβατε θράσος;

Τότε τράβηξε για το κόμμα που δεν θα έκανε, στις εκλογές που δεν την ενδιέφεραν και στις οποίες είπε πως δεν θα ξεγελούσε (ο όρος δικός της) τον ψηφοφόρο. Θα του έλεγε, λέει, εάν θα κρατούσε την έδρα σε περίπτωση εκλογής, ΠΡΙΝ την κάλπη. Και δεν του το είπε ποτέ. Για να μην πάω σε όλα τα άλλα που έκανε.

Αυτή η τύπισσα τώρα ορίζει τον «πατριωτικό χώρο». Και τον εκπροσωπεί!

Εμείς φταίμε λοιπόν που μας καβάλησε η κάθε τους ακρότητα και η όποια πολιτική τους απατεωνιά και μας ζητάει και τα ρέστα. Όσο εμείς δεν τους λέμε ξεκάθαρα να πάνε να πνιγούν και δεν βάζουμε όρια στην όποια νέα αλητεία τους, αυτά θα παθαίνουμε.

Διότι, μην γελιέστε. Δεν έχουν όρια αυτοί.

Και όσο τους αφήνουμε θα ζήσουμε κι άλλα πολλά -μίνι, μάξι και άλλα- με την ακροδεξιά. Δεδηλωμένη και μη.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Στέκεσαι μακριά και φωνάζεις: «κλείστε τα οδοφράγματα»

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, 09:30 (τελευταία ενημέρωση 09:30)

ΑΠΟΨΗ

Μια κλωστή... Της Θεανώς Καλαβανά

ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ, 09:17 (τελευταία ενημέρωση 09:17)

ΑΠΟΨΗ

Το Brexit και o Αναστασιάδης ως μάντης κακών

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 18.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή