Μηναλλάγια με υψηλές θερμοκρασίες καταγράφουν οι «ειδικοί»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τα μηναλλάγια ασχολούνται τώρα οι ερασιτέχνες «μετεωρολόγοι».Οι καιρικές συνθήκες των πρώτων 12 ημερών του Αυγούστου θα μας αποκαλύψουν τον καιρό

Αύγουστος χωρίς καύσωνα και μηναλλάγια, δεν γίνεται! Από χθες ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 41 βαθμούς Κελσίου και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, οπόταν και θα έχουμε μια μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στους 39 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί οι αρχικές ημέρες του Αυγούστου να μην είχαμε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο ήταν αυξημένη η υγρασία, δημιουργώντας και πάλι ανυπόφορες καταστάσεις για το κοινό. Και ασφαλώς, αυτά τα στοιχεία του καιρού φανερώνουν πολλά και για τον χειμώνα που ακολουθεί, αφού από τις 3 του Αυγούστου έχουν ξεκινήσει οι «ειδικοί» να μελετούν τα μηναλλάγια. Δηλαδή, από τις 3 του Αυγούστου μέχρι και το τέλος του μήνα θα καταγράφουν τα σημάδια των καιρών, θα «διαβάσουν» τα στοιχεία που δίνει η φύση και θα καταγράψουν τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Αυγουστιάτικος καύσωνας


Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για σήμερα, σημειώνοντας ότι μεταξύ 11:00 το πρωί και 5 το απόγευμα η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς Κελσίου.


Μάλιστα, το Τμήμα Μετεωρολογίας προτρέπει το κοινό να είναι ενήμερο για τις αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες, ενώ προσθέτει ότι είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33-36 στα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή. Για το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακά μικρή πτώση, αλλά και πάλι ο υδράργυρος θα κυμανθεί πάνω από τις κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Πώς ερμηνεύονται τα μηναλλάγια


Ξεκίνησαν δουλειά οι ερασιτέχνες «μετεωρολόγοι» που ασχολούνται με τα μηναλλάγια. Όμως, για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, δηλαδή από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου.
Παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες και η κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για τον καιρό του Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες ημέρες για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.
Τι προσέχουν:

  • Όταν έχει αέρα, ο καιρός του θα είναι άστατος.
  • Όταν υπάρχουν άσπρα, σταθερά σύννεφα, ο καιρός θα έχει βροχές.
  • Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν, ο καιρός θα είναι χιονιάς.
  • Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα, ο καιρός θα είναι κρύος.
  • Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός θα είναι καλός.

Επιστροφή
στην αρχή