Μίλησε τελικά κανείς με το φασισταριό;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Το πιο πιθανό σενάριο είναι να το επινόησαν μόνοι τους. Εάν δεν το επινόησαν, ο δράστης μάλλον ένας μπορεί να είναι. Όμως το θέμα παραμένει άλλο...

Συνεχίζεται. Γιατί, θα σας γελάσω. Αλλά, ναι, συνεχίζεται ο ντόρος για το ποιος, κατά το εδώ γραφείο της υπόδικης συμμορίας των Ελλήνων νεοναζί, μίλησε με το γραφείο (το «ΕΛΑΜ» πάντα) και τους ζήτησε να μην κατέβουν στις εκλογές και να τον στηρίξουν, λέει.

Η σοβαρότητα με την οποία συζητείται το θέμα σε προεκλογικό επίπεδο καταδεικνύει νομίζω και την τραγικότητα στην οποία βρισκόμαστε σ’ αυτή τη χώρα.

Πρώτον, το ΕΛΑΜ, η «Χρυσή Αυγή Πυρήνας Κύπρου» η οποία δεν ονομάζεται έτσι μόνο και μόνο επειδή ο έφορος τους το αρνήθηκε για τυπικούς περισσότερο λόγους, πιθανότατα λέει μαλ... Δεν είναι η πρώτη φορά που πετάνε τέτοια για να προκαλέσουν ντόρο γύρω από το όνομά τους, ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις των αφεντικών τους στην Αθήνα. Το έχουν δοκιμασμένο εκεί.

Και η πρακτική δεν είναι καν πατέντα δική τους. Είναι παλιά. Λένε, κάποιος μας ζήτησε αυτό και εκείνο, γνωρίζοντας πως υπάρχει και πολύ σωστά υπάρχει μια ρετσινιά στην όποια συναλλαγή με τέτοιους χώρους. Και κακώς, πολύ κακώς συζητά κανείς σοβαρά τα όσα επινοούν τα συγκεκριμένα κακοποιά στοιχεία στην Αθήνα και εισάγουν τα τσιράκια τους εδώ.

Δεύτερον, ας υποθέσουμε, χάριν συζητήσεως, ότι υπήρξε μια τέτοια επαφή. Ναι, όλες οι υποψίες πάνε πρώτα στο επιτελείο Παπαδόπουλου, αφού το «ΕΛΑΜ» δείχνει, και είναι λογικό, να κινείται σύσσωμο στον δεύτερο γύρο προς την υποψηφιότητά του, σε περίπτωση φυσικά που περάσει εκείνος στον δεύτερο γύρο.

Ο Μαλάς είχε μια λογική να βγει να κάνει το statement ότι ποτέ δεν θα τους μιλούσε, απευθυνόμενος σε ένα κομματικό και ευρύτερα αριστερό ή κεντρώο ακροατήριο. Όμως, δεν εξαιρείται ούτε αυτός από τον κανόνα τού να μην προσδίδει κανείς σε τέτοια ακραία στοιχεία πολιτική υπόσταση, την οποία δεν έχουν ούτως ή άλλως οι συμμορίες.

Ο… Λιλλήκας όμως; Από πού και ώς πού; Υπάρχει κανείς ο οποίος θα φανταζόταν ποτέ το «ΕΛΑΜ» να αποσύρεται και να στηρίζει Λιλλήκα; Εδώ οι δικοί του ακροδεξιοί –πλατφόρμες, γόβες, σάνδαλα, τσόκαρα κ.λπ.– πήγαν στον Νικόλα ούτως ή άλλως. Με καλούς όρους μάλιστα.

Και το ΕΛΑΜ έχει μια προϊστορία συγκρούσεων με τον Λιλλήκα τα τελευταία χρόνια, παρότι παλιά, ως υπουργός του Τάσσου, τους είχε ξεπλύνει. Άρα; Κι αυτός… επαναστατικά το έκανε; Γιατί; Θυμήθηκε τα «αριστερά» του τάχα; Αφού στον β’ γύρο είναι ήδη δεδομένο πού θα πάει και αυτός. Παράξενα πράγματα.

Μιλώντας για τον Λιλλήκα, βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες τις απαντήσεις που έδωσε στον «Πολίτη» τις προάλλες για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης. Αν δεν τις διαβάσατε ήδη, δείτε τες. Εάν τις είδατε, ξαναδιαβάστε τες. Μέχρι και ο ίδιος ίσως να ήθελε να τις ξαναδεί. Τόσο ναι. Ίσως βέβαια και να μην θέλει, δεν ξέρω.

Για τον Αναστασιάδη, πάλι, το επιτελείο του οποίου χειρίστηκε το θέμα πιο πονηρά, διά της σιωπής, όπως και οι του Νικόλα, εάν πάντα υπήρξε τέτοια επαφή που εγώ επιμένω πως με βάση τις πρακτικές τους δεν πρέπει να υπήρξε, θα μου φαινόταν απίθανο να είχαν κάνει μια τέτοια κίνηση.

Το ΕΛΑΜ, ως εδώ παράρτημα της Χρυσής Αυγής, είναι original φασισταριό. Πέρα από το ότι είναι, οι πλείστοι, πικραμένα και… ξενιτεμένα παιδιά του Χώρου, όλο αυτό το εθνικόφρον καρναβάλι του Αναστασιάδη όχι μόνο δεν τα πείθει αλλά τα εξοργίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Το μίσος τους για τον Αναστασιάδη είναι πασιφανές. Ποιος παλαβός πιστεύει ότι θα μπορούσε να τους πείσει να τον ψηφίσουν; Και γιατί; Επειδή πάει στα σωματεία κάτω από τις σημαίες με τη φάτσα εκείνου του ανόητου, του Γρίβα, και δίνει παραστάσεις εθνικισμού σε επίπεδο υποκριτικής χειρότερο και από εκείνο που παρουσιάζουν οι υποψήφιες στα καλλιστεία στα σκετσάκια που τις βάζουν να κάνουν;

Όσο κι αν δεν μιλάμε ούτε για τον εξυπνότερο, ούτε και για τον πιο μορφωμένο χώρο –κάθε άλλο μάλιστα– σ’ αυτά λειτουργεί το ένστικτό τους. Άμα σε μισήσουν σε μίσησαν, τελείωσε!

Θα μου πείτε πότε πρέπει να ασχολούμαστε με το ΕΛΑΜ; Να σας πω. Τώρα επί παραδείγματι και δεν εννοώ απλά για να υπενθυμίζουμε ποιοι και τι πραγματικά είναι. Εννοώ τώρα, όταν πέρασε στο ντούκου η πρώτη «δωρεά» πυροσβεστικού… διπλοκάμπινου έστω, το οποίο παρέλαβε μάλιστα κοινοτάρχης εκλελεγμένος, χωρίς το ΥΠΕΣ να παρέμβει ή έστω να το σχολιάσει και χωρίς τα κόμματα να τοποθετηθούν.

Με ένα μεγάλο σήμα τους πάνω. Δωρεάν διαφήμισή τους στην υγειά μας, που θα κυκλοφορεί με τους φόρους μας.

Εδώ θα έπρεπε, ναι. Αλλά δεν είδα κάτι. Ποτέ δεν είναι αργά, σίγουρα. Αλλά θα έπρεπε. Διότι μιλάμε για πραγματικό γεγονός.

Το άλλο μάλλον είναι ανοησίες δικές τους.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Το να είναι κανείς Κύπριος...Του Σενέρ Λεβέντ

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 23.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ο Γενικός Εισαγγελέας με το κίτρινο γιλέκο (Του Επαμεινώνδα Κορακίδη)

Πολίτης News, 23.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ναρκωτικά στα σχολεία μας...της Μαρίνας Κουμάστα

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 23.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή