Μίλησε με Οζίλ ο Ερντογάν και τον στηρίζει

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το κοινοβούλιο, ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε ότι συνομίλησε μαζί του προκειμένου να του εκφράσει την υποστήριξή του

Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς χαρακτήρισε τον Μεσούτ Οζίλ ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει την απόφαση του ποδοσφαιριστή της Αρσεναλ να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Τούρκοι πολιτικοί επαινούν τον Οζίλ για την απόφασή του

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το κοινοβούλιο, ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε ότι συνομίλησε με τον τουρκικής καταγωγής μέσο χθες (23/7) το βράδυ, προκειμένου να του εκφράσει την υποστήριξή του.

«Μία τέτοια ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον ενός νεαρού άνδρα, που έχει δώσει όλο του το "είναι" στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Μίλησα μαζί του χθες βράδυ. Δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι πόζαρε για μία φωτογραφία με εμένα. Στηρίζω τις δηλώσεις του Μεσούτ Οζίλ», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην περιβόητη φωτογραφία των δύο ανδρών (καθώς και του επίσης τουρκικής καταγωγής Ιλκάι Γκιντογάν), για την οποία ο Οζίλ δέχθηκε δριμεία κριτική στη Γερμανία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή