Μιχαηλίδης : «Πλάνο με όραμα, σημαίνει επιτυχία»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε η ΚΟΕ υπήρξε κοινή πεποίθηση ότι η κυπριακή παρουσία στο Ρίο ήταν η καλύτερη όλων των εποχών

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε τον απολογισμό της για την συνολική παρουσία στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Ρίο από 5 μέχρι 21 Αυγούστου της Κυπριακής αποστολής.

Η παρουσίαση έγινε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε, παρουσία αθλήτών της δεκαπενταμελούς αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας που έλαβε μέρος στους Αγώνες, και πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία. 

Παρόντες στη διάσκεψη ήταν έξι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, οι Απόστολος Παρέλλης, Παύλος Κοντίδης, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Ανδρέας Καριόλου, Μάριος Γεωργίου και Άντρια Χριστοφόρου, ο Αντιπρόεδρος τους ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Χαράλαμπος Λόττας, ο Ταμίας της ΚΟΕ Δαμιανός Χατζηδαμιανού, και μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίο της ΚΟΕ, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Άντρη Σιάλου που ήταν μέλος της αποστολής στο Ρίο και έζησε από κόντα τις προσπάθειες των αθλητών μας , και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού,  πρόεδροι και παράγοντες αθλητικών ομοσπονδιών, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ Μαρία Παπαδοπούλου, η πρέσβειρα «ευ αγωνίζεσθαι» Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, εκπρόσωποι των χορηγών εταιρειών της ΚΟΕ, και πλήθος φίλων του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι είναι γενική η εκτίμηση ότι η όλη παρουσία της Κύπρου  στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, υπήρξε απόλυτα πετυχεμένη,  προσθέτοντας ότι χωρίς κανένα ενδοιασμό θα πρέπει να θεωρείται ως η καλύτερη παρουσία της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα:

«Τα αποτελέσματα στο Ρίο απέδειξαν, ότι μπορούμε.  Χρειάζεται να έχουμε πλάνο και όραμα. Όραμα χωρίς πλάνο είναι απλά ένα όνειρο, πλάνο χωρίς όραμα είναι εφιάλτης, πλάνο με όραμα σημαίνει επιτυχία» ανέφερε, σημειώνοντας ότι μέσα σε αυτό το αισιόδοξο περιβάλλον που δημιουργείται για τον Κυπριακό Αθλητισμό, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσα στα πλαίσια των ευθυνών της, αλλά και των δυνατοτήτων της, θα κάνει ότι είναι δυνατό να γίνει για να συμβάλει στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για συνεχή πρόοδο και περαιτέρω αναβάθμιση του.

Στη συνέχεια η Αρχηγός της Κυπριακής Αποστολής στο Ρίο Όλγα Πιπερίδου, αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνθήκες που αντιμετώπισε η αποστολή, καθώς και στα αποτελέσματα των αθλητών μας : «Στο πλαίσιο της αποστολής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες φροντίσαμε ως Διοικητική Ομάδα για την απρόσκοπτη συμμετοχή των αθλητών μας στους αγώνες. 

Η αγαστή συνεργασία και το κλίμα αλληλεγγύης που επιτεύχθηκε μαζί με την ιατρική ομάδα, τους προπονητές, και τους αθλητές της Κυπριακής Αποστολής συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο στόχος της αξιοπρεπούς και χωρίς προβλήματα συμμετοχής να γίνει κατορθωτός», σημείωσε για ότι αφορά στην γενικότερη παρουσία.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό αυτό καθ’ αυτό αποτέλεσμα. ανέφερε ότι από τη 15μελή αποστολή, το 40% των αθλητών μπήκε στον  τελικό του αγωνίσματος του, γεγονός πρωτόγνωρο για τις αποστολές της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα παό μόνα τους καθιστούν την αποστολή εξαιρετικά πετυχημένη.

Εκ μέρους των αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Απόστολος Παρέλλης, ευχαρίστησε την ΚΟΕ και όλους τους υπόλοιπους φορείς που βοήθησαν ώστε να μπορέσουν να δώσουν τον αγώνα στο Ρίο υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις :

«Εμείς οι αθλητές έχουμε ως στόχο στον αγώνα να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Συνειδητοποιούμε την ευθύνη να εκπροσωπείς την χώρα ολόκληρη και πιστεύω ότι η συνολική παρουσία της ομάδας υπήρξε πολύ τιμητική.

Αρκετοί από μας σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες, ενώ στηρίζουμε τους αθλητές που βρέθηκαν στο Ρίο, αλλά για κάποιους λόγους δεν μπόρεσαν να αποδώσουν σύμφωνα με την αξία τους. Έτσι είναι ο αθλητισμός υπάρχουν καλές και κακές μέρες, αλλά ότι και να ίσχυσε για τον καθένα, υπήρχε πίστη και θέληση από όλους για το καλύτερο και αυτό είναι το σημαντικότερο».

Την παρουσία στο Ρίο και τις επιτυχίες που σημείωσαν οι αθλητές μας, επεσήμαναν επίσης η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Αθλητών της ΚΟΕ Μαρία Παπαδοπούλου καθώς και η πρέσβειρα «Ευ Αγωνίζεσθαι» Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, συγχαίροντας όλα τα μέλη της αποστολής.

Αμφότερες συμμετείχαν κατά το παρελθόν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέθεσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής μέχρι να φτάσει στη συμμετοχή του σε αυτούς και στη συνέχεια στη διάκριση.

Οι αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας που ήταν παρόντες στην δημοσιογραφική εκδήλωση συμμετείχαν στη συνέχεια σε συζήτηση με τους παρευρισκόμένους, καταθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες από την αθλητική τους σταδιοδρομία και φυσικά από τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Στο πλαίσιο της Δημοσιογραφικής Διάσκεψης ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η ΚΟΕ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία  με τελικό στόχο τη θέσπιση στην Κύπρο Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας που θα εκφράζει στην ουσία την πολιτική του κράτους στον τομέα της λειτουργίας του αθλητισμού.

Όπως ανέφερε, η πολιτική θα πρέπει να βασίζεται στους άξονες που καθορίζουν τα πρότυπα μαι ενιαίας Αθλητικής Πολιτικής που θα είναι : 1. Στα κίνητρα, 2. Στην υλικοτεχνική υποδομή, 3. Στην επιστημονική στήριξη, 4. Στην κοινωνική μέριμνα, 5. Στην κρατική στοργή-Διακιοσύνη και αξιοκρατία και 6. Στην επιμόρφωση.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανατροπή από την IAAF για τα όρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου

Πολίτης Sports, 16:10 (τελευταία ενημέρωση 16:10)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα πιο «βασικά»... πιτσιρίκια στην Ευρώπη! (πίνακες)

Πολίτης Sports, 15:55 (τελευταία ενημέρωση 15:55)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπεν Σιμόν: «Απίστευτο το πώς βοηθά η ατμόσφαιρα» (video)

Πολίτης Sports, 15:42 (τελευταία ενημέρωση 15:42)

Επιστροφή
στην αρχή