Μιά νέα εποχή για το Pick-Up, που παραμένει 100% Hilux

AUTO /ΑΓΟΡΑ
Το θρυλικό Toyota Hilux που κυκλοφόρησα για πρώτη φορά το 1968, και ένα χρόνο αργότερα σε όλη την Ευρώπη κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά pick-up...
 • Κυρίαρχη παρουσία στην παγκόσμια αγορά pick-up επί 50 χρόνια σχεδόν
 • Αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 18 εκατομμύρια οχήματα
 • Το δημοφιλέστερο Ευρωπαϊκό pick-up

Το θρυλικό Toyota Hilux ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ το 1968, και ένα χρόνο αργότερα σε όλη την Ευρώπη κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά pick-up για σχεδόν μία 50ετία.

Μέχρι σήμερα, το δημοφιλές pick-up έχει καταγράψει αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 18 εκατομμύρια μονάδες. Στην Ευρώπη, περίπου 34.000 Hilux πουλήθηκαν το 2015, αντιπροσωπεύοντας ένα μερίδιο 23,1% στην κατηγορία, και κάνοντας το Hilux Ευρωπαϊκό bestseller στην αγορά pick-up.

Διάσημο για το τρίπτυχο Ποιότητα, Αντοχή και Αξιοπιστία [Quality, Durability & Reliability (QDR)], το ακούραστο Hilux συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα κατορθώματά του στο Β. Πόλο, τα ηφαίστεια της Ισλανδίας και την ήπειρο της Ανταρκτικής, αλλά και με τους κορυφαίους τερματισμούς του στο Ράλι Ντακάρ.

Η 8η γενιά Hilux, που διατίθεται σε εκδόσεις μονοκάμπινο και 5θέσιο διπλοκάμπινο, βασίζεται στη θρυλική φήμη της προκατόχου της και το αδιαφιλονίκητο τρίπτυχο QDR, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της αντοχής για τους χρήστες επαγγελματικών οχημάτων με ένα νέο και ισχυρότερο πλαίσιο τύπου σκάλας, ενισχυμένη δομή καρότσας, αναβαθμισμένες ικανότητες 4x4 και βελτιωμένη ικανότητα ρυμούλκησης.

Ταυτόχρονα, το νέο Hilux απαντά στην αυξημένη χρήση των pick-up σε σπορ δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια, με πιο μοντέρνο σχεδιασμό, μεγαλύτερη άνεση, προηγμένο εξοπλισμό και βελτιωμένη ασφάλεια, στοιχεία που το κάνουν πιο κομφό και ξεκούραστο από ποτέ.

Ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των χρηστών για ένα ανθεκτικό, ακούραστο επαγγελματικό εργαλείο και παράλληλα ένα στυλάτο, άνετο 4x4 ελεύθερου χρόνου, το νέο Hilux προσφέρει σε όλους τους πελάτες σημαντικές βελτιώσεις σε 6 βασικούς τομείς:

Σχεδίαση – Απεριόριστη στιβαρότητα και αντοχή σε κακοτράχαλες συνθήκες σε συνδυασμό με πιο πολιτισμένη λειτουργία και εμφάνιση που κάνει περήφανους ακόμα και τους επαγγελματίες χρήστες.

Άνεση – Πιο ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό που συνδυάζει την πρακτικότητα και λειτουργικότητα ενός SUV με χαρακτηριστικά NVH (θορύβων, κραδασμών & τριγμών) επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου.

Ασφάλεια – Πολύ ανθεκτική δομή αμαξώματος που απορροφά τα φορτία πρόσκρουσης, Toyota Safety Sense περιλαμβάνει PCS με λειτουργία Ανίχνευσης Πεζού (Pedestrian Detection), LDA και RSA, και ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου πέδησης με ABS, EBD, VSC και Trailer Sway Control (TSC).

QDR – Νέο, ανθεκτικότερο πλαίσιο τύπου σκάλας, ενισχυμένη δομή καρότσας και συστήματα Active Traction Control (A-TRC), Downhill Assist Control (DAC) και Hill-start Assist Control (HAC) αναβαθμίζουν τις δυνατότητες 4x4 σε επίπεδα Land Cruiser.

Ικανότητες Επαγγελματικού Οχήματος – Μεγαλύτερος, ανθεκτικότερος και πιο πρακτικός χώρος φόρτωσης, και βελτιωμένη ικανότητα ρυμούλκησης μέχρι 3,5 Τ.

Συνολικό κόστος χρήσης – Νέος κινητήρας 2.4 D-4D με κορυφαία οικονομία καυσίμου.

Ανθεκτικότερο, ισχυρότερο και ικανότερο από ποτέ σε συνθήκες εκτός δρόμου, το νέο Toyota παραμένει 100% Hilux. Παράλληλα, προαναγγέλλει μία νέα εποχή για pick-up, με στυλ, άνεση, ασφάλεια και προηγμένη τεχνολογία που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους χρήστες οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Ικανοποιώντας τις διαφορετικές απαιτήσεις της μέχρι τώρα πιο πολυδιάστατης βάσης πελατών, το νέο Toyota Hilux στοχεύει σε Ευρωπαϊκές πωλήσεις άνω των 40.000 μονάδων το χρόνο.

 

ΣΤΥΛ

 • Αξιοπιστία και αντοχή σε κακοτράχαλες συνθήκες, προηγμένη τεχνολογία
 • Πιο ευρύχωρο εσωτερικό με επίπεδα άνεσης SUV
 • Μεγαλύτερος, ισχυρότερος και πιο πρακτικός χώρος φόρτωσης

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ – ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η αξιοπιστία και αντοχή σε κακοτράχαλες συνθήκες που είναι έμφυτα στοιχεία σε όλες τις γενιές Hilux συνδυάζονται τώρα με προηγμένη τεχνολογία και στυλ, όπως απαιτεί η όλο και δημοφιλέστερη αγορά οχημάτων ελεύθερου χρόνου, κάνοντας άκρως ελκυστική την επόμενη γενιά του νέου Hilux.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ, ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του νέου Hilux γίνεται μέσω του συστήματος Smart Entry & Start με ένα κομψό ηλεκτρικό κλειδί. Η καμπίνα συνδυάζει την αντοχή και λειτουργικότητα που απαιτείται για οποιοδήποτε επαγγελματικό όχημα με φινέτσα, προηγμένο στυλ και εξοπλισμό μοντέλου SUV.

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ & ΑΝΕΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Το νέο Hilux ωφελείται από τον αυξημένο εσωτερικό χώρο και την άνεση των καθισμάτων καθώς και την αφθονία πρακτικών αποθηκευτικών χώρων που είναι σημαντικοί για ένα όχημα που ανταποκρίνεται εξίσου καλά τόσο σε επαγγελματικές υποχρεώσεις όσο και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ NVH ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Οι θόρυβοι από τον κινητήρα, το δρόμο και τον αέρα μέσα στην καμπίνα έχουν μειωθεί δραστικά, αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης των επιβατών στην προηγμένη καμπίνα του Hilux.

Υιοθετήθηκαν ολοκληρωμένα ηχοαπορροφητικά και ηχομονωτικά μέτρα σε όλο το νέο Hilux. Αφρός διόγκωσης ψεκάζεται στη δομή του αμαξώματος, ενώ αφρώδες υλικό χρησιμοποιείται σε όλα τα σημεία στεγανοποίησης για αποφυγή της μετάδοσης θορύβου.

 

ΧΩΡΟΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ – ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΕΡΟΣ

Ο χώρος φόρτωσης του νέου Hilux είναι μεγαλύτερος, ανθεκτικότερος και πρακτικότερος.

Το μέγιστο πλάτος χώρου φόρτωσης έχει αυξηθεί από 1.544 σε 1.645 mm. Η πίσω πόρτα φέρει τώρα ισχυρότερους μεντεσέδες τύπου συνδέσμων, ενώ χρησιμοποιούνται βαρέως τύπου ατσάλινες βάσεις για τα αμορτισέρ που την κρατούν ανοικτή.

 

ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ DIESEL & ΚΙΒΩΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 • Νέος 2.4 D-4D, που συνδυάζει εξαιρετικά βελτιωμένη ροπή με κορυφαία οικονομία καυσίμου
 • Νέο 6άρι αυτόματο κιβώτιο Super ECT και βελτιωμένο μηχανικό 6 σχέσεων
 • Αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης για την υποστήριξης της υψηλής ροπής του κινητήρα

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ & ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ

 • Νέο πλαίσιο τύπου σκάλας προσφέρει 20% αυξημένη στρεπτική ακαμψία
 • Ανανεωμένη ανάρτηση επιτρέπει μέχρι 20% μεγαλύτερη διαδρομή τροχών
 • Νέα συστήματα ελέγχου πέδησης για βελτιωμένες ικανότητες εκτός δρόμου

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 • Βελτιωμένη ασφάλεια και προστασία επιβατών χάρη στο ισχυρότερο πλαίσιο τύπου σκάλας
 • Toyota Safety Sense περιλαμβάνει PCS με λειτουργία ανίχνευσης πεζού, LDA και RSA
 • Ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου πέδησης με Trailer Sway Control

 

 

ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΔΟΜΗ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ & ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΚΡΟΥΣΗΣ

Το νέο, ισχυρότερο πλαίσιο τύπου σκάλας του νέου Hilux προσφέρει αυξημένη αντοχή στην παραμόρφωση, ενώ η απορρόφηση ενέργειας πρόσκρουσης έχει αυξηθεί κατά 15% συγκριτικά με αυτή του προκατόχου του, προς όφελος της ασφάλειας και προστασίας των επιβατών.

Το πλαίσιο απορροφά τις δυνάμεις σύγκρουσης σε τρία στάδια για μείωση των επιπτώσεων στο αμάξωμα, τον κινητήρα και το εσωτερικό. Πρώτον, οι εμπρός προεκτάσεις των πλαϊνών δοκών αποτελούν στοιχεία παραμόρφωσης. Δεύτερον, η πλαϊνή δοκός υποχωρεί κάθετα κοντά στα γόνατα της ανάρτησης. Και τρίτον, οι πλαϊνές δοκοί υποχωρούν ελεγχόμενα προς τα μέσα.

 

Toyota Safety Sense

Συνδυάζοντας μία κάμερα και ένα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος για βέλτιστη ανίχνευση, το σύστημα  Toyota Safety Sense του Hilux διαθέτει σύστημα Προ-Σύγκρουσης Pre-Collision System (PCS) με λειτουργία Ανίχνευσης Πεζού - Pedestrian Detection, Lane Departure Alert (LDA) και Road Sign Assist (RSA).

Σε ταχύτητες μεταξύ 10 km/h και 170 km/h, το Pre-Collision System ανιχνεύει προπορευόμενα οχήματα και μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης. Εάν διαπιστωθεί τέτοιος κίνδυνος, προειδοποιεί τον οδηγό να φρενάρει με ένα ηχητικό και οπτικό σήμα. Το PCS προετοιμάζει επίσης το σύστημα φρένων ώστε να προσφέρει έξτρα πίεση πέδησης όταν ο οδηγός πατά φρένο. Εάν ο οδηγός δεν καταφέρει να αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα, μειώνοντας την ταχύτητα κατά περίπου 40 km/h ή ακόμα και ακινητοποιώντας το όχημα για να αποτραπεί η σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά  της.

Το σύστημα μπορεί ακόμα να ανιχνεύει ενδεχόμενες συγκρούσεις με πεζούς, και στην περίπτωση αυτή το αυτοματοποιημένο φρενάρισμα λειτουργεί σε ταχύτητες μεταξύ 10 km/h και 80 km/h, και μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κατά περίπου 30 km/h.

Το σύστημα Lane Departure Alert παρακολουθεί τις σημάνσεις στις λωρίδες και βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων και μετωπικών συγκρούσεων που προκαλούνται από την ακούσια αλλαγή λωρίδας. Εάν το όχημα αρχίζει να εκτρέπεται από τη λωρίδα του χωρίς ενεργοποίηση του φλας, το LDA προειδοποιεί τον οδηγό με ένα ηχητικό και οπτικό σήμα, και μία δόνηση στο τιμόνι.

Το Road Sign Assist αναγνωρίζει πινακίδες κυκλοφορίας όπως όρια ταχύτητας και απαγορευτικά προσπέρασης, παρέχοντας πληροφορίες στον οδηγό στην Οθόνη Πολλαπλών Πληροφοριών.

Χάρη στο μειωμένο κίνδυνο εμπλοκής σε τροχαία ατυχήματα, οχήματα εφοδιασμένα με Toyota Safety Sense είναι προνομιούχα λόγω του χαμηλότερου κόστους ασφαλίστρων και της πιο πλεονεκτικής ασφαλιστικής κατάταξης1.

 

ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ SRS ΚΑΙ ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ.

Το νέο διπλοκάμπινο Hilux εφοδιάζεται με επτά αερόσακους Supplemental Restraint System (SRS): οδηγού και συνοδηγού, πλευρικούς, αερόσακο γονάτου οδηγού και αερόσακους οροφής για τα εμπρός και πίσω καθίσματα.

 

ΤΙΜΗ

Το ολότελα Νεό Hilux είναι τώρα διαθέσιμο για παραγγελία από €25,900.

 

Για περισσότερες πληροφορίες www.toyota.com.cy

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Η καινούργια Porsche 911 στην έκθεση στο Λος Άντζελες (βίντεο)

Πολίτης News, 11:16 (τελευταία ενημέρωση 11:16)

AUTO

H Porsche στην ηλεκτρική εποχή με την καινούργια Taycan

Πολίτης Auto, 16.11.2018

AUTO

Hyundai i20 – το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στην κατηγορία του

Πολίτης Auto, 16.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή