Μία Κύπρια αναδείχθηκε ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο (βίντεο)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το βραβείο στην Άντρια Ζαφειράκου απένειμαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λούις Χάμιλτον και ο εμίρης του Ντουμπάι

Η Άντρια Ζαφειράκου βραβεύτηκε ως η καλύτερη δασκάλά στον κόσμο, με το βραβείο Global Teacher του Varkey Foundation, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το έπαθλο διεκδικούσαν πέραν των 30 χιλιάδων υποψηφίων από 173 χώρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα βρετανική μέσα ενημέρωσης, ο Μπιλ Γκέιτς, την είχε χαρακτηρίσει ως μία από τις δέκα καλύτερες εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στον κόσμο.

Στις δηλώσεις της η κ. Ζαφειράκου ανέφερε: «Ήμουν συγκλονισμένη, στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κέρδισα». Ακόμη, στην ομιλία της σημείωσε ότι οι καθηγητές στο Ηνωμένο Βασίλειο δουλεύουν πολύ σκληρά, τονίζοντας πως «Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους μας».

Η Ζαφειράκου εργάζεται στο κοινοτικό σχολείου του Άλμπερτον, στο Μπρεντ του Βόρειου Λονδίνου. Στην περιοχή κατοικούν άνθρωποι από 130 διαφορετικές εθνικότητες και η δασκάλα αποφάσισε να μάθει μερικές βασικές εκφράσεις από 35 γλώσσες για να μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές της.

Το βραβείο στην Άντρια Ζαφειράκου απένειμε ο εμίρης του Ντουμπάι.

Ανάμεσα στα άτομα που συνεχάρησαν την Ζαφειράκου για τη βράβευσή της ήταν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ευριπίδης Ευρυβιάδης.


Επιστροφή
στην αρχή