Μία εστεμμένη η βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου

BUZZLIFE /PEOPLE

Η Μαρία Αρμενάκη, Μiss Κύπρος 2017 από την Αγία Νάπα, θα είναι η «Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο» και Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2018.

Η Μαρία Αρμενάκη, Μiss Κύπρος 2017 από την Αγία Νάπα, θα είναι η «Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο» και Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2018.

H παρουσίαση της Μαρίας Αρμενάκη, που κατάγεται από την Αγία Νάπα, ως Βασίλισσας του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2018, έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Θάλασσα από τους Δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου.
 
Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «η Αγία Νάπα θα ηγείται του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου με δικό της άρμα που θα φέρει τον τίτλο «Η Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο». Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το Κάβο Γκρέκο είναι ένα σπουδαίο αξιοθέατο της Αγίας Νάπας και της επαρχίας Αμμοχώστου, με πολλές φυσικές ομορφιές, αφού στην περιοχή εντοπίστηκαν ερείπια του αρχαίου ναού και μονοπάτι μήκους 2 χιλιομέτρων, που καταδεικνύουν το πέρασμά της θεάς της ομορφιάς».

Παρουσιάζοντας τη Μαρία Αρμενάκη, ως τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2018, ο κ. Καρούσος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την εκθαμβωτική της ομορφιά θα εκπροσωπήσει επάξια τον Δήμο Αγίας Νάπας στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού Αμμοχώστου» και ευχαρίστησε «το Δήμο Παραλιμνίου, την οργανωτική επιτροπή και όλους τους Δήμους και Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου για την ανάθεση του ρόλου του Βασιλιά Καρνάβαλου».  Ανέφερε ακόμα ότι το γεγονός ότι η Αγία Νάπα θα ηγηθεί του φετινού Καρναβαλιού «αποδεικνύει περίτρανα την αγαστή και στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, που έχει στόχο τόσο το καλώς νοούμενο συμφέρον της Επαρχίας Αμμοχώστου όσο και την προβολή και καλύτερη ανάδειξη της».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης «επισήμανε την επιτυχία του θεσμού που συνεχίζει ακμαίος για 11η επιτυχημένη χρονιά. Το Καρναβάλι φέτος αναβαθμίζεται ποιοτικά και καλλιτεχνικά με την επιτυχή συνεργασία των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η δυναμική σχέση μεταξύ των Δήμων και της ευρύτερης επαρχίας Αμμοχώστου».
 
Πρόσθεσε ότι το φετινό Καρναβάλι θα είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένο από τα προηγούμενα χρόνια, η προσέλευση αναμένεται να ξεπεράσει τις 30 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ θα συμμετάσχουν πέραν των 3 χιλιάδων καρναβαλιστών.
 
Από την πλευρά της η Μαρία Αρμενάκη «ευχαρίστησε θερμά τους Δημάρχους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου για την πρόταση και την τιμή που της έγινε να ενσαρκώσει το ρόλο της «Βασίλισσας του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2018» και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε όλες τις προγραμματισμένες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις.

Οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου κάλεσαν «τον κόσμο να επισκεφθεί την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, να ξεφαντώσουν μαζί, να γλεντήσουν, να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να αφεθούν στην τρέλα του Καρναβαλιού».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Καρναβάλι θα αρχίσει την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου με την πανηγυρική είσοδο και στέψη της Βασίλισσας στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου αποκριάτικο ξεφάντωμα με τη Μαντολινάτα του Δήμου.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί στο Β Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου παιδικός καρναβαλίστικος χορός του «Γιώρκειου Νηπιαγωγείου», ενώ το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα γίνει μεγάλη βραδινή ποδαράτη παρέλαση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Δήμου Παραλιμνίου.

Οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι με τη μεγάλη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου.


Επιστροφή
στην αρχή