Μια έρευνα διαφθοράς στα αζήτητα- Πλούτισαν με την παρένθετη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Η εκατομμυριούχος βιολογική μητέρα είχε καταγγείλει το 2015 απειλές και ξυλοδαρμό από μπράβους στη Λεμεσό, χωρίς μέχρι σήμερα να αποδοθούν ευθύνες…

Αν και έχουν περάσει δυόμισι χρόνια, από την υπόθεση θρίλερ με την παρένθετη μητέρα από τη Ρωσία και την αρπαγή του παιδιού που γέννησε, με τη βοήθεια του βιολογικού πατέρα, η ποινική ανάκριση που είχε διαταχθεί από τον γενικό εισαγγελέα, για την πιθανότητα εξαπάτησης και των δύο βιολογικών γονέων, από πρώην και νυν αστυνομικούς… συνεχίζεται. Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ο γενικός εισαγγελέας είχε διορίσει μόνον έναν ποινικό ανακριτή, τον πρώην βοηθό αρχηγό Αστυνομίας Σωτήρη Κόκκινο, ο οποίος λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έρευνα και επέστρεψε τον φάκελο στον γενικό εισαγγελέα μαζί με τα στοιχεία που συγκέντρωσε. Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Κόκκινος είχε φτάσει την έρευνα σε προχωρημένο στάδιο. Μετά την επιστροφή του φακέλου στον γενικό εισαγγελέα η τύχη της ανάκρισης αγνοείται.
Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ανακριθεί πρώην και νυν αστυνομικοί που θεωρούνται ύποπτοι.

Λεφτά υπήρχαν


Ο λόγος που διατάχθηκε ποινική έρευνα από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ήταν οι πληροφορίες που έφεραν αστυνομικούς σε συνεργασία με πρώην συναδέλφους τους και πολίτες να έχουν αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πουλώντας «πληροφορίες», «προστασία» και «υπηρεσίες», τόσο στον βιολογικό πατέρα όσο και στη βιολογική μητέρα, υποσχόμενοι στον πατέρα πως θα θολώσουν τις έρευνες για εντοπισμό της παρένθετης μητέρας και του παιδιού, ενώ στη μητέρα υπόσχονταν πως θα εντοπίσουν το παιδί. Το μήλον της έριδος μεταξύ του βιολογικού πατέρα Nikolai Smirnov και της βιολογικής μητέρας Olga Mirimskaya ήταν το 17μηνο παιδί τους (το 2016), η Sonia, και η παρένθετη μητέρα Svetlana Bezpyataya την οποία είχαν μισθώσει για να γεννήσει το παιδί. Ωστόσο, όταν γέννησε πήρε το παιδί και έφυγε από τη Ρωσία και ήρθε στην Κύπρο για να κρυφτεί με έξοδα του βιολογικού πατέρα και τη σχετική προστασία. Ο βιολογικός πατέρας και η βιολογική μητέρα είχαν χωρίσει ενώ η Svetlana Bezpyataya εγκυμονούσε το παιδί τους.

Διπλό «χρυσό» παιχνίδι


Οι πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση των αρχών αναφέρουν ότι αστυνομικοί διαβίβαζαν (με το αζημίωτο) παραπλανητικές πληροφορίες στις υπηρεσίες τους για το πού κρυβόταν δήθεν η παρένθετη μητέρα. Την ίδια ώρα, συνεργάζονταν με ιδιώτες που είχαν προσληφθεί είτε από τον βιολογικό πατέρα είτε από τη βιολογική μητέρα, παίζοντας ένα απίστευτο παιχνίδι εξαπάτησης, για να εισπράττουν χρήματα και από τις δύο πλευρές.

 

Ταυτόχρονα ήταν και κλέφτες και αστυνόμοι

 

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το κύκλωμα «άρμεγε» τόσο τον βιολογικό πατέρα όσο και τη βιολογική μητέρα, αλλά για κακή τους τύχη το παιχνίδι αποκαλύφθηκε, όταν οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν την παρένθετη μητέρα, γιατί εντοπίστηκε σε στρατιωτική περιοχή μαζί με τρεις Ελληνοκύπριους και έναν Αλβανό. Την περίοδο που αναζητείτο η παρένθετη μητέρα με το παιδί, η Αστυνομία παρακολουθούσε τον βιολογικό πατέρα Nikolai Smirnov καθώς ήταν γνωστό ότι ο ίδιος την έκρυβε. Αστυνομικοί κάρφωναν τους συναδέλφους τους και ο Ρώσος λάμβανε τα μέτρα του για να αποφευχθεί ο εντοπισμός της παρένθετης μητέρας και του παιδιού. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί που δούλευαν για ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έβγαζαν σκοπιά κάτω από διαμέρισμα στη Λεμεσό, προστατεύοντας την παρένθετη μητέρα, που άλλοι συνάδελφοί τους αναζητούσαν. Η βιολογική μητέρα επίσης πλήρωνε αδρά αστυνομικούς, μέσω άλλης ιδιωτικής εταιρείας, για να βρει το παιδί. Όταν όλοι αντιλήφθηκαν ότι θα τους συνέφερε να μην βρεθεί το παιδί για να συνεχίσουν να παίρνουν χρήματα τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πατέρα, συνεργάζονταν μεταξύ τους για να παραπλανούν τις έρευνες. Το παιχνίδι της εξαπάτησης άρχισε να γίνεται γνωστό στην Αστυνομία και τότε με ιδιωτικό σκάφος η παρένθετη μητέρα με το 17μηνο παιδί μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα με στόχο να διαφύγουν στην Τουρκία και από εκεί ο πατέρας με τη νέα του σύντροφο να πάρει το παιδί και να φύγει στην Αμερική όπου ζει μόνιμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις που πρώην και νυν αστυνομικοί συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν, κυρίως Ρώσους εκατομμυριούχους, προσφέροντάς τους «προστασία» και δήθεν πληροφορίες για την ασφάλειά τους. Τέτοιου είδους καταγγελίες έχουν γίνει από δικηγόρους στους οποίους προσέφυγαν οι Ρώσοι όταν αντιλήφθηκαν ότι είχαν γίνει αντικείμενα εκμετάλλευσης.

Μπράβοι, ξυλοδαρμός και απειλές στη βιολογική μητέρα

 

Η βιολογική μητέρα του παιδιού, η 52χρονη Olga Mirimskaya, είναι πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας και το 2015 πήρε την 22η θέση στην κατάταξη του Forbes, επομένως θεωρείται μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Ο 32χρονος βιολογικός πατέρας Nikolai Smirnov είναι ιδιοκτήτης μεγάλου οικονομικού οργανισμού που ονομάζεται «Zolotaya Korona». Η βιολογική μητέρα Olga Mirimskaya, η οποία έχει τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο της, όταν δημιούργησε σχέση με τον Smirnov δεν μπορούσε να κάνει παιδί. Αποφάσισαν να μισθώσουν τη Svetlana Bezpyataya από την Κριμαία για να κυοφορήσει και να γεννήσει το παιδί τους, υπογράφοντας μαζί της σχετικό συμβόλαιο με αμοιβή 1.000.000 ρούβλια (14.308 ευρώ). Η Svetlana Bezpyataya, η οποία είναι επαγγελματίας παρένθετη μητέρα, είχε κάνει ακόμα τέσσερις παρένθετες εγκυμοσύνες, ενώ έχει και ένα δικό της παιδί με τον σύζυγό της. Τα εισοδήματα της οικογένειάς της προέρχονταν από αυτές τις παρένθετες εγκυμοσύνες. Όταν η Mirimskaya με τον Smirnov χώρισαν το παιδί δεν είχε γεννηθεί. H Bezpyataya αφού είχε πληρωθεί για την εγκυμοσύνη έφυγε από τη κλινική Lapino όπου είχε συμφωνηθεί να γεννήσει και πήγε σε κλινική στη Μόσχα όπου και γέννησε. Δήλωσε πως το παιδί ήταν δικό της και του συζύγου της και έτσι απέκτησαν διαβατήριο της Ρωσίας και ήρθαν στην Κύπρο, όπου πούλησαν το παιδί στον βιολογικό πατέρα Nikolai Smirnov για 807.260 ρούβλια (11.554 ευρώ)
Επίσης ο Smirnov βρισκόταν στην Κύπρο με τη νέα του σύντροφο. Όταν η Mirimskaya αντιλήφθηκε την αρπαγή του παιδιού, προσέφυγε στις ρωσικές αρχές που εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης της Bezpyataya. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε επιδείξει και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, ζητώντας από τις κυπριακές αρχές τον εντοπισμό της παρένθετης μητέρας και του παιδιού. Η βιολογική μητέρα μαζί με τον γιο της ενημερώθηκαν από πρώην αξιωματικό της Αστυνομίας για το πού κρυβόταν η παρένθετη μητέρα. Όταν πήγαν στην πολυκατοικία βρέθηκαν απέναντι από 10 μπράβους, οι οποίοι χτύπησαν τον γιο της και αφού τον πέταξαν στο έδαφος άρχισαν να τον κλοτσούν. Μάλιστα με νόημα προειδοποίησαν πως ξέρουν το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν και αν δεν φύγουν από την Κύπρο θα πάθουν κακό.

 

Τέλος καλό, πήγαν Τουρκία

Η Mirimskaya τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν αντιλήφθηκε ότι είχε απαχθεί το παιδί, αναζήτησε το συμβόλαιο της παρένθετης εγκυμοσύνης το οποίο είχε εξαφανιστεί. Αργότερα όμως έγιναν εξετάσεις και αποδείχθηκε πως η μικρή Sonia είναι βιολογικό της παιδί. Είχε αναζητηθεί και ο γυναικολόγος που συνέβαλε στην παρένθετη εγκυμοσύνη, ο οποίος όμως αιφνιδίως πέθανε μέσα στην κλινική από υπερβολική δόση φαρμάκων και εικάζεται ότι δολοφονήθηκε για να μην μπορεί να πιστοποιήσει ότι η Mirimskaya είναι όντως η βιολογική μητέρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρένθετη μητέρα είχε πάρει έξτρα, εκτός από το 1.000.000 ρούβλια για την εγκυμοσύνη, ακόμα 200.000 ρούβλια για την ταλαιπωρία από πολλαπλή εγκυμοσύνη αφού της είχαν εμφυτευθεί ωάριο τόσο της Mirimskaya όσο και της κόρης της. Το παιδί και η παρένθετη μητέρα αφού εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, όπου η Sonia παραδόθηκε στην κόρη και στον γιο της Mirimskaya. Η μεταφορά στην Τουρκία ήταν δική τους απαίτηση καθώς δήλωσαν πως δεν εμπιστεύονται την Κυπριακή Δημοκρατία. Υπήρξε παρέμβαση ακόμα και του Ταγίπ Ερντογάν για να αποτραπεί νέα απαγωγή του παιδιού από ανθρώπους του βιολογικού πατέρα. Ο Smirnov καταζητείται από τη Ρωσία όπως και η παρένθετη μητέρα, η οποία ως κάτοικος της Κριμαίας διαθέτει ουκρανικό διαβατήριο και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Τουρκία.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον Ελλαδιτών γιατρών για ΓεΣΥ

Πολίτης News, 03:05 (τελευταία ενημέρωση 03:05)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν προκύπτει εύνοια για Μύρωνα Νικολάτο

Πολίτης News, 02:05 (τελευταία ενημέρωση 02:05)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Κύπρου: Δεν ήταν μοναδική η υπόθεση της αδελφής Νικολάτου

Πολίτης News, 17.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή