Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου όλες οι εκταρικές επιδοτήσεις του 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχουν ήδη καταβληθεί για το 95% των αιτήσεων που ανέρχονται στα €40 εκατ. Προσπάθεια του ΚΟΑΠ η καταβολή όλων των επιδοτήσεων ως το τέλος του χρόνου.

Ξεκίνησαν να καταβάλλονται στους δικαιούχους οι εκταρικές επιδοτήσεις 2017, οι οποίες έχουν ήδη καταβληθεί για το 95% των αιτήσεων και ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, και προσπάθεια του ΚΟΑΠ παραμένει η καταβολή όλων των επιδοτήσεων σε όλους τους δικαιούχους εντός του μήνα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Ττίμης Ευθυμίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΚΟΑΠ, όλο το προσωπικό του οργανισμού εργάζεται άοκνα, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τις καταβολές των επιδοτήσεων σύμφωνα με το όραμα του οργανισμού για έγκαιρες και έγκυρες πληρωμές προς τον Κύπριο αγρότη.

Ο Επίτροπος Ευθυμίου, ο Βοηθός Επίτροπος Ανδρέας Ευαγγέλου και η διευθυντική ομάδα του οργανισμού επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο και επέδωσαν στον ΠτΔ την ετήσια έκθεση 2016.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, δόθηκε η ευκαιρία ενημέρωσής του για το σχέδιο δράσης του οργανισμού, την ανάγκη αναδιάρθρωσής του, ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός, καθώς και για το όραμα του οργανισμού να καταστεί ένας από τους αποτελεσματικότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εκτόπισμα που θα ξεπερνά εκείνο που αναλογεί στο μέγεθος της Κύπρου.

Ο Επίτροπος σημείωσε ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο του υπεύθυνα, αποδοτικά και ανεπηρέαστα, με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση των διαχρονικών συμφερόντων των αγροτών και της κυπριακής γεωργίας στο σύνολό της.

 


Επιστροφή
στην αρχή