Με τρία αυτοκίνητα στην Πορτογαλία η Toyota

AUTO /MOTORSPORTS
Ο Esapekka Lappi θα κάνει το ντεμπούτο του στο WRC στο Rally Πορτογαλίας, με την Toyota να κατεβαίνει για πρώτη φορά με τρία αυτοκίνητα.

Ως τώρα, οι Jari-Matti Latvala και Juho Hanninen οδηγούσαν για την Toyota, καθώς η ομάδα δεν είχε έτοιμο ακόμα το τρίτο αυτοκίνητο. Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο rally μετά απ’ αυτό της Αργεντινής, ο περυσινός πρωταθλητής της WRC2 θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία. Σχετικά με το θέμα δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Tommi Makinen:

«Ο Esapekka είναι ένας πολύ νέος και πολύ ‘πεινασμένος’ οδηγός, αυτό είναι σίγουρο, αλλά φυσικά δεν είχε πολύ χρόνο να δοκιμάσει το αυτοκίνητο πριν τον πρώτο rally. «Ξέρω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό, κι ο προσωπικός του στόχος είναι κι ο στόχος της ομάδας: πρέπει να τερματίζει στα rally και να συλλέγει όσες περισσσότερες πληροφορίες γίνεται. «Μπορούμε να βελτιώσουμε περισσότερο το αυτοκίνητο και θα είναι σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης.»

Όπως δήλωσε στο Motorsport.com ο Φινλανδός, αρχικά στόχος της ιαπωνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του Rally Κορσικής ήταν να τρέξει με τρία αυτοκίνητα σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες από την Πορτογαλία και μετά, προτού τρέξει πάλι με δύο για το Rally Αυστραλίας. Αλλά, με την ανακοίνωση του Lappi, ο Makinen ξεκαθάρισε ότι ο νεαρός οδηγός θα τρέξει σε έναν περιορισμένο αριθμό αγώνων, που θα επιλεγούν ανάλογα με την πρόοδο του αυτοκινήτου. Τέλος, με το τρίτο Yaris WRC θα έρθει κι ένα πακέτο αναβαθμίσεων για όλα τα αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, ο Makinen είπε:

«Πρέπει να μειώσουμε το βάρος του αυτοκινήτου. Πρέπει να απαλλαχθούμε από κάποιο βάρος, κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου. «Έπειτα, πρέπει να δουλέψουμε πάνω στο κιβώτιο ταχυτήτων για να κάνουμε το αυτοκίνητο καλύτερο στις στροφές. Θα δοκιμάσουμε περισσότερα σε αυτόν τον τομέα τις επόμενες εβδομάδες. Και, τέλος, θέλουμε περισσότερα από τον κινητήρα.»

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Αφοσιωμένος ενόψει Μονακό ο Button

Πολίτης Auto, 17:00 (τελευταία ενημέρωση 17:00)

AUTO

Η Jaguar F-Pace ψηφίστηκε το καλύτερο και ομορφότερο αυτοκίνητο

Πολίτης Auto, 14:30 (τελευταία ενημέρωση 14:30)

AUTO

Ford Fiesta: Το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη

Πολίτης Auto, 11:30 (τελευταία ενημέρωση 11:30)

Επιστροφή
στην αρχή