Με φουλ σύνθεση στην τελική ευθεία -Σημαντική ενίσχυση για Μαλά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα λένε σήμερα Κατσουρίδης – Μαλάς. Ενεργός συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία που θα δώσει σημαντική ενίσχυση στον Μαλά

Ορθάνοικτος είναι πλέον ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση του Νίκου Κατσουρίδη ως κομματικού μέλους του ΑΚΕΛ. Ο τέως βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, στη βάση όσων είχαν συμφωνηθεί τις προηγούμενες μέρες με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, ανακοίνωσε χθες και επίσημα την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά. Ακολούθησε δήλωση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, με την οποία ο Άντρος Κυπριανού προανήγγειλε ουσιαστικά την επανεξέταση του θέματος Κατσουρίδη, δηλαδή την αποκατάστασή του ως μέλους, αμέσως μετά τις εκλογές.


Νωρίς χθες το πρωί η Γραμματεία του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε από τον Άντρο Κυπριανού για όσα ελέχθησαν και συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αμέσως μετά ο Νίκος Κατσουρίδης εξέδωσε γραπτή δήλωση με την οποία πήρε θέση στο πλευρό του Σταύρου Μαλά. Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Κατσουρίδης εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα Μαλά, αναδεικνύοντας ότι αυτή προκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και στελεχών του ΑΚΕΛ.

Αξιοσημείωτο ήταν και το πολιτικό μήνυμα στη δήλωση Κατσουρίδη. Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι πρωταρχικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η λύση του Κυπριακού, για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, εγγυήσεις, εγγυητές και τουρκική επικυριαρχία. «Λύση η οποία να στηρίζεται στις περί Κύπρου αποφάσεις του ΟΗΕ, της ΕΕ, στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και να αποδώσει ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος, νησίδα ασφάλειας, γέφυρα ειρήνης και ανάπτυξης στην περιοχή», καθόρισε το πλαίσιο. Ταυτόχρονη επιδίωξη, επεσήμανε, είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης και ο δικαιότερος καταμερισμός του παραγόμενου εθνικού πλούτου προς όφελος των εργαζομένων. «H κατάσταση στην Κύπρο βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Την ίδια στιγμή το Κίνημα της Αριστεράς βρίσκεται ενώπιον εξαιρετικών και ιδιαζόντων δεδομένων. Ως μέλος του ΑΚΕΛ, θέλω να δηλώσω τη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά. Μια υποψηφιότητα την οποία τα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΛ προέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκατάσταση

Λίγο αργότερα, όπως είχε άλλωστε συμφωνηθεί, ακολούθησε δήλωση από τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού: «Ο Νίκος Κατσουρίδης υπήρξε για δεκαετίες ένα από τα πρώτα στελέχη του ΑΚΕΛ. Η απόφασή του να στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητα του Στ. Μαλά σίγουρα μας ικανοποιεί. Όπως είχα δηλώσει και πρόσφατα, στο ΑΚΕΛ δεν περισσεύει κανένας. Το κόμμα μας διαχρονικά συμπεριφερόταν θετικά και δημιουργικά στα στελέχη και τα μέλη του. Έτσι θα λειτουργήσει και τώρα. Μετά τις προεδρικές εκλογές θα ξανασυζητήσει το θέμα που τον αφορά», τόνισε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά θετικό κλείσιμο του θέματος.


Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε και ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς. «Ευχαριστώ τον φίλο Νίκο Κατσουρίδη για τη στήριξη στην υποψηφιότητά μου. Στην προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας, και για μια νέα πορεία στην οικονομία που θα εγγυάται ανάπτυξη για όλους, δεν περισσεύει κανείς. Μας ενώνει όλους η έγνοια για τον τόπο μας. Μας ενώνει όλους το αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Στο επιτελείο Μαλά και στην Εζεκία Παπαϊωάννου θεωρούν ότι το κλείσιμο αυτού του εσωκομματικού προβλήματος θα δώσει το σπρώξιμο που χρειάζεται ο κ. Μαλάς για να κλειδώσει την είσοδό του στον δεύτερο γύρο. Για αυτό άλλωστε και τις προηγούμενες μέρες είχε αναθερμανθεί η προσπάθεια για αποκατάσταση των σχέσεων ΑΚΕΛ - Κατσουρίδη. Nίκος Κατσουρίδης και Σταύρος Μαλάς θα έχουν σήμερα συνάντηση. Αναμένεται ενεργός συμμετοχή Κατσουρίδη στην προεκλογική καμπάνια Μαλά.


Επιστροφή
στην αρχή