Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα Οδυσσέα - εκπαιδευτικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Συνεχίζεται και σήμερα η διαδικτυακή αντιπαράθεση του Γενικού Ελεγκτή με τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή τον περιβόητο εξορθολογισμό στην Παιδεία

Συνεχίζεται και σήμερα η διαδικτυακή αντιπαράθεση του Γενικού Ελεγκτή με τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή τον περιβόητο εξορθολογισμό στην Παιδεία.

Μετά τις χθεσινές επικρίσεις που δέχθηκε, με σημερινή του ανάρτηση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το θέμα με τους εκπαιδευτικούς δεν είναι προσωπικό, καθώς εδώ και 14 χρόνια η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο δουλεύουν λιγότερο από τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. «Τούτο είναι απόρροια διαχρονικών στρεβλώσεων και αποτέλεσμα των δυνατών συνδικαλιστικών οργανώσεων τους που, κάθε φορά που η εκάστοτε Κυβέρνηση ήθελε να περάσει μια νέα πολιτική, απαιτούσαν και κέρδιζαν λιγότερη εργασία ή άλλα προνόμια», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Γιάννος Σωκράτους: «Περί χρημάτων» είναι ο αγώνας άλλων

Ωστόσο ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στρέφει τα πυρά του κατά των εκπαιδευτικών λέγοντας ότι η Υπηρεσία του θα συνεχίσει να επικοινωνεί με τους πολίτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «όσο κι αν οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή (ακόμη και των ίδιων των γονιών) που τολμά να εκφράσει διαφορετική άποψη από τη δική τους». Συμπληρώνει ακόμη πως «Το επίπεδο ευπρέπειας των εκπαιδευτικών, όσον αφορά τον τρόπο που εκφράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καταθλιπτικό. Αυτό ίσως να εξηγεί (ή να εξηγείται από) την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί εκπαιδευτικοί σχολίασαν κάτω από την ανάρτηση του Γενικού Ελεγκτή, κατηγορώντας τον για εμπάθεια, σημειώνοντας ότι η κριτική που τους ασκείτε τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν τον αγώνα. 

Κάποιοι άλλοι εξέφρασαν την... ελπίδα ο κ. Μιχαηλίδης να είναι σε άδεια και μην σπαταλά τον υπηρεσιακό χρόνο για να κάνει αναρτήσεις στο Facebook.

 

Επίθεση από τον υιό Μιχαηλίδη

Επίθεση κατά των εκπαιδευτικών εξαπέλυσε και ο υιός του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως ο πατέρας του τους «κάνει χάρη» που ασχολείται μαζί τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτούς που διαμαρτύρονται ως «κομπλεξικούς» και «τεμπέληδες».


Επιστροφή
στην αρχή