Μαυρογιάννης: Γνωρίζαμε από πριν για τον χάρτη αλλά δεν συφωνούσαμε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

«Είπαμε ότι αυτό το πράγμα παραβιάζει την έννοια της διαδικασίας, είναι ενάντια στη διαδικασία, και ότι δεν δίνουμε τη συγκατάθεσή μας»

Το ότι τα Ηνωμένα Έθνη επέστρεψαν πίσω στην τουρκοκυπριακή πλευρά τον χάρτη για το εδαφικό που αυτή κατάθεσε τον Ιανουάριο του 2017 στη Γενεύη το μάθαμε σήμερα από τη δήλωση του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, κληθείς να πει αν ε/κ πλευρά ήταν ενήμερη για την εξέλιξη αυτή.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως "περιήλθε σε γνώση μας στις αρχές του Δεκέμβρη το αίτημα του κ. Ακιντζί για να αποσύρει τον χάρτη του. Το συζητήσαμε με τα Ηνωμένα `Εθνη και τους είπαμε ότι δεν συμφωνούμε και δεν δίνουμε την συγκατάθεσή μας για να δοθεί πίσω ο χάρτης στον κ. Ακιντζί από τα Ηνωμένα ‘Εθνη, και τα Ηνωμένα ‘Εθνη δεν επανήλθαν για να μας πουν ότι πράγματι επέστρεψαν τον χάρτη στον κ. Ακιντζί", πρόσθεσε.

 Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση: Παρέμβαση Ακιντζί στις εκλογές η απόσυρση του χάρτη

"Είπαμε ότι αυτό το πράγμα παραβιάζει την έννοια της διαδικασίας, είναι ενάντια στη διαδικασία, και ότι δεν δίνουμε τη συγκατάθεσή μας. Αλλά δεν ήλθαν τα Ηνωμένα ‘Εθνη να μας πουν ότι όντως το έκαναν", σημείωσε ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, προσθέτοντας πως "πρώτα απ` όλα έπρεπε να επικοινωνήσουν να μας πουν ότι θα το κάνουν".

''`Οταν το αίτημα του κ. Ακιντζί περιήλθε σε γνώση μας, εξηγήσαμε στα Ηνωμένα `Εθνη ότι εμείς δεν συμφωνούμε, και δεν δώσαμε τη συγκατάθεσή μας. Από εκεί και πέραν δεν επανήλθαν να μας πουν ότι το έκαμαν", σημείωσε, καταλήγοντας, ο κ. Μαυρογιάννης.


Επιστροφή
στην αρχή