«Μαύρη» η πρώτη μέρα του σχολείου, δηλώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

«Είναι πραγματικά με θλίψη που ο εκπαιδευτικός κόσμος αύριο πηγαίνει στα σχολεία. Είναι μια μέρα που πραγματικά δεν νομίζω θα ξεχάσουμε»

«Μαύρη μέρα» αποκάλεσε την αυριανή, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίας του ΔΣ της ΠΟΕΔ, εκφράζοντας την ετοιμότητα του εκπαιδευτικού κόσμου για «μακροχρόνιο αγώνα».

Παραμονή των εκπαιδευτικών στα Δημοτικά για ολόκληρη την εβδομάδα και μη συμμετοχή τους στην προγραμματισμένη επιμόρφωση από το Υπουργείο Παιδείας, σύνταξη και αποστολή επιστολών στην αρμόδια αρχή για τα πιστοποιητικά καταλληλότητας των σχολικών χώρων, αλλά και μη ανάληψη οποιωνδήποτε αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το σχολικό πρόγραμμα μέχρι την Τετάρτη είναι μεταξύ των μέτρων που θα περιληφθούν στην εγκύκλιο που θα σταλεί στις σχολικές μονάδες.

Εκείνο που θα θέλαμε να σημειώσουμε εμφαντικά, είπε ο κ. Φυλακτού, «είναι ότι η αυριανή πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς – που προηγούμενες χρονιές ξέρουμε πως ήταν αυτή η ημέρα - αύριο σημαδεύεται από αυτή την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη κρίση στην οποία έχουν φέρει την παιδεία του τόπου οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες επικυρώθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο».

«Είναι πραγματικά με θλίψη που ο εκπαιδευτικός κόσμος αύριο πηγαίνει στα σχολεία», τόνισε. Είναι μια μέρα, πρόσθεσε, «που πραγματικά δεν νομίζω θα ξεχάσουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και ο κόσμος, αυτή την μαύρη μέρα που ξεκινά αύριο το σχολείο με αυτά τα δεδομένα».

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού την Τετάρτη θα γίνει η παγκύπρια Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΟΕΔ για την εξουσιοδότηση του ΔΣ για λήψη απεργιακών και άλλων μέτρων.

Στην συνεδρία του ΔΣ της ΠΟΕΔ, η οποία συνεχίζεται, θα ολοκληρωθεί η εγκύκλιος που θα αποσταλεί σε όλες τις σχολικές μονάδες για τα μέτρα που θα παρθούν από την οργάνωση.


Επιστροφή
στην αρχή