Μαθητές ελληνικού σχολείου από το Κάιρο επισκέφθηκαν τον Δήμο Πάφου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν διαχρονικά την Κύπρο με την Αίγυπτο.

Ομάδα μαθητών και καθηγητών της ιστορικής Αμπετείου Σχολής Καϊρου που πραγματοποιεί  πενθήμερη επίσκεψη στην Κύπρο επισκέφθηκε χθες το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Υποδεχόμενος τους μαθητές, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν διαχρονικά την Κύπρο με την Αίγυπτο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις σχέσεις Αλεξάνδρειας- Πάφου, καθώς η Πάφος υπήρξε επαρχία του Βασιλείου των Πτολεμαίων. 

Ενημέρωσε επίσης τους μαθητές για την επικείμενη Αδελφοποίηση μεταξύ των δύο ιστορικών πόλεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια και συνεχάρη τους καθηγητές για τη μεγάλη τους συμβολή στην προώθηση και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την πλευρά τους, οι μαθητές και καθηγητές της Σχολής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Πάφου για την έμπρακτη στήριξή του στη διοργάνωση και φιλοξενία της επίσκεψής τους στην Κύπρο, γεγονός όπως ανέφεραν που θα μείνει για πάντα στη μνήμη τους.

Η Αμπέτειος Σχολή είναι ελληνικό σχολείο του Καϊρου, που ιδρύθηκε το 1855 από δωρεά των ελληνικής καταγωγής Σύρων ευεργετών αδελφών Αμπέτ (Ραφαήλ, Ανανία και Γεωργίου), το όνομα των οποίων φέρει. Τα εγκαίνια της Σχολής έγιναν το 1861 και από τότε αποτελεί ένα από τα μεγάλα πνευματικά κέντρα των Ελλήνων της Αιγύπτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Κική Περικλέους


Επιστροφή
στην αρχή