Μαστογραφία κάθε χρόνο προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η διεξαγωγή μαστογραφίας μια φορά το χρόνο από τα σαράντα μπορεί να αποβεί σωτήρια για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού αναφέρουν επιστήμονες στις ΗΠΑ

Η διεξαγωγή μαστογραφίας μια φορά το χρόνο από τα σαράντα μπορεί να αποβεί σωτήρια για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αναφέρουν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η μαστογραφία μπορεί να προλάβει τους περισσότερους θανάτους από καρκίνο του μαστού αναφέρεται σε μελέτη που διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής της Δρ Ελίζαμπεθ Αρλεο, ειδική ραδιολόγο, εξειδικευμένη στις μαστογραφίες του νοσοκομειακού πανεπιστημίου Weill Cornell της Νέας Υόρκης. Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό "Καρκίνος".

Η Δρ Αρλεο και η ομάδα της στη μελέτη υποστηρίζουν ότι οι μαστογραφίες μια φορά το χρόνο από την ηλικία των 40 έως και των 80 ετών μπορεί να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο κατά 40%. Οι σημερινές οδηγίες προς τις γυναίκες στις ΗΠΑ καλούν για μαστογραφίες όχι τόσο συχνά και με βάση τα ευρήματα αυτό οδηγεί σε μείωση των θανάτων σε ποσοστό μεταξύ 23-31 τοις εκατό.
 
Η Αμερικανική Aντικαρκινική Οργάνωση συμβουλεύει τις γυναίκες να υποβάλλονται σε μαστογραφίες από τα 45 και αυτές να γίνονται μια φορά το χρόνο από τα 55. Οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ καλούν για μαστογραφικό έλεγχο κάθε δύο χρόνια ξεκινώντας από τα 50.


Επιστροφή
στην αρχή