Μα τόσο ελεεινοί πια; Κι ακόμα περισσότερο!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Γιατί όσο χαμηλά κι αν πέσουν κάποιοι σ' αυτή τη χώρα, υπάρχει πάντα και το πιο κάτω. Και από εκεί το παρακάτω. Το θράσος επίσης. Απύθμενο κι αυτό...

«Καθορισμός ανώτατου ποσού για τις συντάξεις κρατικών αξιωματούχων (το ποσό που θα εξοικονομηθεί να ενισχύει τους χαμηλοσυνταξιούχους)».

Αυτό, είναι ανάμεσα σε μέτρα τα οποία καλείται να λάβει η κυβέρνηση. «Καλείται», όπως λέμε κάποιος την καλεί. Εδώ, το (εθνικο-)Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ το οποίο εδώ και καιρό δεν ρίχνει τα μαλλιά του πίσω αλλά τα ξυρίζει στο πρότυπο των νέων φίλων και συμμάχων Σιζόπουλου και της εναπομείνασας μικρής παρέας του, των εδώ εκπροσώπων της ελληνικής νεοναζιστικής συμμορίας.

Η ΕΔΕΚ, λοιπόν, καλεί την κυβέρνηση να προωθήσει τον «καθορισμό ανώτατου ποσού για τις συντάξεις κρατικών αξιωματούχων (το ποσό που θα εξοικονομηθεί να ενισχύει τους χαμηλοσυνταξιούχους)».

Εάν δεν τον χάσαμε χθες το βράδυ τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τον Juralyssaric Vas, δύο τα τινά: Πρώτον, δεν διάβασε την πρόταση του κόμματος που δημιούργησε και ακρωτηρίασε σιγά-σιγά μήπως και φύγει μακριά του, ή δεύτερον, τη διάβασε και δεν κατάλαβε τι ακριβώς εισηγείται.

Διότι να διαβάσει τέτοιο πράγμα ο Λυσσαρίδης (να το καταλάβει) και να μην πάθει εγκεφαλικό αποκλείεται. Θυμάστε τότε τον κακό χαμό, όταν πήγαν να αγγίξουν τις συντάξεις αυτών στους οποίους αναφέρεται η ΕΔΕΚ, ανάμεσά τους και ο Επίτιμός της.

Φωτιές έβγαζε ο Juralyssaric Vas!

O οποίος, ας μην ξεχνάμε, μένει και σε κρατικό σπίτι που του έδωσε ο Μακάριος προ πενήντα τόσων ετών και το οποίο αναγκάστηκε να του ανακαινίσει η κυβέρνηση Βασιλείου. Φρουρούμενος από τέσσερις (μόνο…) αστυνομικούς που του πληρώνουμε. Οι οποίοι πριν ήταν έντεκα!

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος εάν ζήσει άλλα 100 χρόνια –πράγμα διόλου απίθανο και μακάρι ο άνθρωπος– θα μπορούσε να συντηρηθεί από τα όσα έχει και μόνο, πλην όμως θα συνεχίσουμε, φοβάμαι, να τον συντηρούμε εμείς οι μαλ... όπως πάντοτε κάναμε, ο Λυσσαρίδης λοιπόν, πέραν όλων των προαναφερθέντων είχε δωρίσει, εάν θυμάστε, πρόσφατα και μια πολυκατοικία δικής του ιδιοκτησίας στο ό,τι απέμεινε από το κόμμα που έφτιαξε.

Μια πολυκατοικία την οποία νοίκιαζε αδιαλείπτως, με πελάτη και το ευρύτερο Δημόσιο. Και η ΕΔΕΚ αποτάθηκε και εξασφάλισε από το Υπουργικό –δυστυχώς, εν μέσω οικονομικής κρίσης– τη διαγραφή και των μεταβιβαστικών τελών, ύψους 60.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια, πληρώσαμε την προίκα της ανύπαντρης λοβοτομημένης γεροντοκόρης του Λυσσαρίδη η οποία τελευταίως τραβιέται με τον Σιζόπουλο. Τη βρίσκουν πότε μόνοι τους και πότε με τον νεοναζί της γειτονιάς. Οι τρεις τους. Και αυτά είναι δική τους υπόθεση. Το θέμα είναι γιατί εμείς πρέπει να πληρώνουμε και τα γαμησιάτικα, μετά συγχωρήσεως.

Την απάντηση βέβαια την έδωσε ο υπέρλαμπρος Χάρης μας, των Οικονομικών. Ο οποίος μόλις έσκασε το θέμα για το πόσα μας έκατσαν τα μεταβιβαστικά είχε πει, πρωί-πρωί κιόλας, το εξής αμίμητο στην εκπομπή της Κατερίνας Ηλιάδη στον Πολίτη 107.6: «Δεν είναι η όποια περίπτωση, είναι ένα ιστορικό κτήριο που ανήκει στον ηγέτη μιας παράταξης και το παραχωρεί στην ίδια».

Συνεπώς, ο λήπτης του ΕΕΕ μαζί με τον χαμηλοσυνταξιούχο και όλους τους άλλους πρέπει να επιδοτήσει την παραχώρηση της «ιστορικής» (ιμίσιη μου…) πολυκατοικίας του Λυσσαρίδη στο κόμμα του! Μα καταλάβατε;

Και επειδή ο Χάρης όταν αρχίσει κάτι το τερματίζει, έτσι έκανε και εδώ. «Εξήγησε» πως αν δεν εξοφλούνταν ο φόρος από το κράτος, το ίδιο το κράτος θα έμενε χωρίς κανένα φορολογικό έσοδο. Με άλλα λόγια, ο Λυσσαρίδης –αν και έχει απείρως περισσότερα– δεν προσφέρθηκε να πληρώσει το φόρο. Το ίδιο και η ΕΔΕΚ η οποία θα έπρεπε κανονικά. Και έτσι το κράτος δεν θα εισέπραττε. Απλά.

Έτσι θα κάνουν και σε εσάς εάν θέλετε να δώσετε το σπίτι σας, το χωράφι σας σε ένα παιδί σας. Θα σας πουν: «Εν πειράζει μάνα μου, θα σας τα διαγράψει το Υπουργικό».

Ιστορική δεν ήταν η πολυκατοικία, σύμφωνοι. Το απαύτωμα της νοημοσύνης όμως ήταν. Ιστορικότατο.

Αυτό λοιπόν το κόμμα, καλεί τώρα την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε: «καθορισμό ανώτατου ποσού για τις συντάξεις κρατικών αξιωματούχων (το ποσό που θα εξοικονομηθεί να ενισχύει τους χαμηλοσυνταξιούχους)». Διότι εδώ που ζούμε όσο άθλιος και αδίστακτος λαϊκιστής και καραγκιόζης και να γίνεις, πάντα υπάρχει και το χαμηλότερα.

Ακόμα κι αν παίζεις με τη νοημοσύνη, τα αισθήματα και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που δοκιμάζονται και τους οποίους στοιχειωδώς θα έπρεπε να σεβόσουν, μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Ξανά και ξανά. Τόσο ελεεινός μπορείς να γίνεις στην Κύπρο. Και ακόμα περισσότερο.

Υστερόγραφο: Μαρίνο μου, καλημέρα. Μην ξεχάσεις να πάρεις τους δύο μελανοχίτωνες συναγωνιστές σας στη Βουλή, να τους ευχηθείς «Χριστός Ανέστη!». Είναι 21η Απριλίου σήμερα. Xρόνια πολλά και σε σας. Να ζήσετε!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Κουβέντες στα δικαστήρια και στο Σαράι

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 25.05.2018

ΑΠΟΨΗ

Κολλήσαμε στα ίδια και τα ίδια...

Πολίτης News, 24.05.2018

ΑΠΟΨΗ

Όσοι κι αν είμαστε! / No matter how many we are!

ΤΖΕΝΚ ΜΟΥΤΛΟΥΓΙΑΚΑΛΙ, 23.05.2018

Επιστροφή
στην αρχή