Μουδιασμένο το παγκόσμιο μετά την απόφαση για Brexit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Μουδιασμένο είναι το παγκόσμιο μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωσης. Βαθύτατα διαχασμένη η χώρα.

 Μουδιασμένο είναι το παγκόσμιο μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωσης.


Σε μία από τις πλέον ιστορικές στιγμές για την ευρωπαϊκή ήπειρο, 17.410.742 Βρετανοί ψήφισαν Brexit (ποσοστό 51,9%) ενώ υπέρ του Bremain τάχθηκαν 16.141.242 ή το 48,1% των ψηφισάντων. Η διαφορά δηλαδή ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους! Η συμμετοχή ανήλθε στο 72,1%.
 
Η Βρετανία είναι πλέον βαθύτατα διχασμένη, γεγονός που δεν μπορεί να παραβλεφθεί και αναμένεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. 

Έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισαν Ουαλία και το συντριπτικό κομμάτι της Αγγλίας ενώ Σκωτία, Βόρειος Ιρλανδία και Λονδίνο ψήφισαν για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά  ενώ η πιθανότητα ενός κραχ είναι ορατή καθώς η μεταβλητότητα οργιάζει και οι επενδυτές προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από το χαρτοφυλάκιό τους, καταφεύγοντας στον χρυσό και το γεν. 

Μετά την επικράτηση των υποστηρικτών της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον δημιουρούνται ερωτήματα και για την ύπαρξη της Μεγάλης Βρετανίας καθώς η ηγέτης της Σκωτίας ζήτησε εμμέσως ξανά δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

 Σε κάθε περίπτωση, η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ δεν είναι μια διαδικασία η οποία θα επισυμβεί άμεσα.

LIVE VIDEO:

 


Επιστροφή
στην αρχή