Λίφτινγκ στις αστυνομικές στολές με ομοιόμορφα πουκάμισα για όλους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Δεν είναι μόνο οι δομές, η νοοτροπία και οι συμπεριφορές της δεκαετίας του ’50 που γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν στην Αστυνομία. Είναι και οι στολές,

Από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαΐου η Αστυνομία αλλάζει στολές. Όλοι οι αστυνομικοί (αξιωματικοί, λοχίες και αστυφύλακες) θα φορούν θαλασσιά πουκάμισα καθώς το λευκό που φορούσαν οι αξιωματικοί καταργείται ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Όπως είχε γράψει ο «Π» τον Δεκέμβριο του 2016, πρόκειται για απόφαση του αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου η οποία δεν μπορούσε να εφαρμοστεί νωρίτερα λόγω του μεγάλου αποθέματος άσπρων πουκαμίσων που υπήρχαν στις αστυνομικές αποθήκες ιματισμού. Υπήρχαν πουκάμισα τα οποία για να εξαντληθούν θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια. Η λύση βρέθηκε από το Τμήμα Φυλακών που επίσης θα αλλάξει τα πουκάμισα του προσωπικού και θα υιοθετήσει το άσπρο πουκάμισο για όλους. Έτσι λοιπόν τα αποθέματα της Αστυνομίας θα αξιοποιηθούν από τους δεσμοφύλακες.

Και άλλες αλλαγές

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, η αλλαγή στις στολές αποφασίστηκε «στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και ευθυγράμμισής της με σύγχρονα πρότυπα αστυνομιών χωρών της ΕΕ». Παράλληλα όλοι οι αστυνομικοί θα φέρουν κονκάρδες με το όνομά τους στο στήθος, ενώ καταργείται η «κορώνα» στα μανίκια των αξιωματικών αλλά και το μπλε κορδόνι που έφεραν στον ώμο. Επίσης η παραδοσιακή μπλε γραβάτα παραμένει μπλε αλλά «εκσυγχρονίζεται» και αντί για κόμπο θα κλείνει με κλιπ ώστε να ανοίγει εύκολα και να μην καθίσταται θηλιά.
Παράλληλα αλλάζουν τα παπούτσια των αστυνομικών με πιο αναπαυτικά και λειτουργικά ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιχειρησιακές ανάγκες. Το 2018 θα υπάρξει καθιέρωση μπουφάν για όλα τα μέλη της Αστυνομίας με τη συνήθη στολή, νέο πηλήκιο και νέα στολή για τους μοτοσυκλετιστές.

Και άλλος εξοπλισμός


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις αρχές του 2016, για την ασφάλεια των αστυνομικών έχουν αγοραστεί μεταξύ άλλων αλεξίσφαιρα κράνη και γιλέκα, αντιοχλαγωγικές θωρακίσεις και αντιπυρικές φόρμες, είδη ατομικής προστασίας, επιχειρησιακές στολές για τη ΜΜΑΔ και γιλέκα για αναγνώριση αστυνομικών που φέρουν πολιτική περιβολή. Στο πλαίσιο εξειδικευμένης εξέτασης των σκηνών εγκλημάτων, υπήρξε αναβάθμιση των στολών και άλλου εξοπλισμού αφενός για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μελών της Αστυνομίας και αφετέρου, της προστασίας των τεκμηρίων που εξετάζονται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής με αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.


Επιστροφή
στην αρχή