Λευκωσία: Τόνοι νερού χάνονται εδώ και 10 μέρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 4 Μαρτίου παρατηρείται συνεχής ροή νερού από τους σωλήνες, με αποτέλεσμα παρακείμενα χωράφια να έχουν μετατραπεί σε λίμνες

Σε μία περίοδο όπου η πληρότητα στα φράγματα είναι κάτω από τα κανονικά επίπεδα και οι βροχές σπανίζουν, στην περιοχή του Μονμπαρνάς στη Λευκωσία το νερό τρέχει ασταμάτητα εδώ και 10 ολόκληρες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πολίτες στο politis.com.cy, από τις 4 Μαρτίου παρατηρείται συνεχής ροή νερού από τους σωλήνες, με αποτέλεσμα παρακείμενα χωράφια να έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Κάτοικοι της περιοχής σημείωσαν ότι ολόκληροι τόνοι νερού μένουν αναξιοποίητοι, τη στιγμή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πότισμα δέντρων, ή για άλλους σκοπούς.

Μάλιστα, οι ίδιοι επικοινώνησαν με την Υδατοπρομήθεια, εκπρόσωπος της οποίας τους ανέφερε πως η απώλεια νερού οφείλεται στη διαδικασία αδειάσματος των ντεπόζιτων προκειμένου να καθαριστούν.  

Όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι, τους λέχθηκε ότι το νερό θα έπρεπε να καταλήγει στις αποχετεύσεις, κάτι το οποίο ωστόσο δεν γίνεται. Η Υδατοπρομήθεια προχώρησε στη μείωση της πίεσης του νερού, το πρόβλημα ωστόσο εξακολουθεί να υφίσταται και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι κάτοικοι, θα συνεχιστεί για ακόμη μερικές ημέρες.


Επιστροφή
στην αρχή