«Λευκή» απεργία στην εκπαίδευση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Χάθηκε και η τελευταία ελπίδα για την εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία. Απέσυρε τις νέες κυβερνητικές προτάσεις το Υπουργείο Παιδείας.

Χάθηκε και η τελευταία ελπίδα για την εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε κοινή τους συνεδρία ομόφωνα απάντησαν «όχι» στην νέα κυβερνητική πρόταση η οποία, μετά και από αυτή την εξέλιξη, έπαψε να είναι σε ισχύ. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά με τους εκπαιδευτικούς όμως να αναγγέλλουν «λευκή» απεργία. Προς το παρών το βλέμμα των ηγεσιών των ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ είναι στραμμένο στην μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας της 28ης Αυγούστου. Έχει ήδη διευθετηθεί η μεταφορά εκπαιδευτικών, από κάθε γωνιά της Κύπρου, με λεωφορεία στην πρωτεύουσα ενώ χιλιάδες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει πως θα βρεθούν έξω από το Προεδρικό για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Πάντως νέα πρόταση από πλευράς κυβέρνησης προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν αναμένεται. Ενδεχομένως όμως τη Δευτέρα ο ίδιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απευθυνθεί στους πολίτες και να εξηγήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό της Παιδείας.

 

Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της εφημερίδας καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.


Επιστροφή
στην αρχή