«Λάθος που δεν μας άφησε να το χαρούμε»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μπορεί να πέρασαν χρόνια από εκείνον τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ στο Τσιάμπιονς Λιγκ και την επική πρόκριση στους «16», όμως πάντα θα πουλά...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 23/6)

Μπορεί να πέρασαν χρόνια από εκείνον τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ στο Τσιάμπιονς Λιγκ και την επική πρόκριση στους «16», όμως πάντα θα πουλά.

Ρωτήθηκε σχετικά στην εκπομπή «Όλα Μάλε» του «Σούπερ Σπορ FM» ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο οποίος τότε ήταν μέλος εκείνης της ομάδας.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ, ούτε εγώ, ούτε και ο πιο αισιόδοξος ΑΠΟΕΛίστας ότι θα τα πετυχαίναμε αυτά. Δεν ήταν τυχαία όλα αυτά, υπήρχε οικογενειακό κλίμα, εξαιρετικός προπονητής, μια διοίκηση που τους άφηνε όλους να δουλέψουν όπως έπρεπε.

Υπήρχαν παίκτες με προσωπικότητα. Παίζαμε με μεγαθήρια και πηγαίναμε με απίστευτη αυτοπεποίθηση. Σπουδαίος προπονητής, ένα τιμ δυνατό με αξιοκρατία και πετύχαμε μεγάλα πράγματα για το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Και άφησε το καλύτερο για το τέλος: «Ο Γιοβάνοβιτς μετά μου είπε ότι ήταν λάθος του που δεν μας άφησε να το χαρούμε τότε».

Η τελευταία πρόταση λέει πολλά όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετώπιζε ο ίδιος ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ εκείνη την πορεία, αλλά και η παραδοχή του αργότερα ότι έπρεπε στην ουσία να αφήσει τους παίκτες πιο... χαλαρούς.

Όμως, αφότου τέλειωσε αυτή η πορεία και πέρασαν μερικά χρόνια, κατάλαβαν όλοι πόσο τεράστια ήταν. Το διάστημα που συνέβαινε, όλοι έπρεπε να δίνουν παραπάνω από το 100% τους για να προχωρήσουν.

Αυτό σίγουρα απαιτούσε σοβαρότητα, επαγγελματισμό, λίγα λόγια και καθόλου πανηγύρια. Το ήξερε καλύτερα απ’ όλους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς...


Επιστροφή
στην αρχή