Λαρνακέας καταδικάστηκε ερήμην σε πολυετείς ποινές φυλάκισης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Οι ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε 62χρονο από τη Λάρνακα από δικαστήρια της Λάρισας στην Ελλάδα τα έτη 2012, 2014 και 2016

Στην τσιμπίδα της ελληνικής δικαιοσύνης πιάστηκε 62χρονος, από τη Λάρνακα, ο οποίος καταζητείται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Αρχές για να εκτίσει ποινές φυλάκισης που του επιβλήθηκαν ερήμην τα προηγούμενα χρόνια για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ο 62χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη στην Κυπριακή Αστυνομία από τις Ελληνικές Αρχές, ο 62χρονος έχει καταδικαστεί ερήμην το 2012, το 2014 και το 2016 σε ποινές φυλάκισης τεσσάρων, πέντε και οκτώ χρόνων αντίστοιχα για διάφορες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες αφορούν χρηματικά ποσά που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Εξαγοράσιμες ποινές

 

Οι ποινές επιβλήθηκαν από δικαστήριο της Λάρισας, όπου τα προηγούμενα χρόνια ο συλληφθείς είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά. Όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή διαδικασία, εφόσον τελικά επιτευχθεί η έκδοση του 62χρονου στην Ελλάδα, τότε θα εκτίσει πολύχρονη ποινή φυλάκισης, εκτός κι αν καταφέρει να εξαγοράσει την ποινή του, καθότι οι ποινές που του επιβλήθηκαν είναι εξαγοράσιμες. Η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 12 Ιουνίου, μέχρι να μελετηθούν από τη Νομική Υπηρεσία τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί από τις Ελληνικές Αρχές. Μέχρι τότε ο 62χρονος διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση, παρόλο που ο συνήγορος υπεράσπισης Βάσος Θεοδώρου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να δεχθεί περιοριστικούς όρους για να μείνει ελεύθερος. Όπως πληροφορούμαστε, εναντίον του ίδιου προσώπου εκκρεμεί και δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, πάλι από την Ελλάδα, για παρόμοιας φύσεως αδικήματα.


Επιστροφή
στην αρχή