Λάρνακα: Ένοχος 42χρονος για βιασμό 10χρονου κοριτσιού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας έκρινε χθες ένοχο τον Μ.Θ., 42 χρόνων από τη Λάρνακα, σε τρεις κατηγορίες βιασμού και διαφθοράς

Βίαζε επανειλημμένως τη 10χρονη κόρη της συντρόφου του, την οποία μετέφερε στο διαμέρισμά του δήθεν για να την προσέχει όταν η μητέρα της απουσίαζε για δουλειές. Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας έκρινε χθες ένοχο τον Μ.Θ., 42 χρόνων από τη Λάρνακα, σε τρεις κατηγορίες βιασμού και διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 ετών και σε μία κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουνίου - Νοεμβρίου 2015. Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύμηνη, σε αυτήν κατέθεσαν 20 μάρτυρες κατηγορίας και η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας της παραπονούμενης, η οποία σήμερα είναι 12 ετών.

Οι βιασμοί διαπράχθηκαν στο διαμέρισμα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος. Εκεί μετέφερε τη 10χρονη κόρη της συντρόφου του όταν η τελευταία απουσίαζε για δουλειές. Το ανήλικο κορίτσι εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ρήξη του παρθενικού της υμένα. Το Κακουργιοδικείο διέταξε να παραμείνει ο 42χρονος υπό κράτηση και όρισε την υπόθεση για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής στις 7 Αυγούστου. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε η Άντρη Κωνσταντίνου.

Απολογείται ο καθηγητής

Στο μεταξύ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας κάλεσε σε απολογία καθηγητή γυμνασίου της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται για άσεμνες επιθέσεις εναντίον μαθητριών του. Εναντίον του έγιναν καταγγελίες ότι άγγιζε σε ευαίσθητα σημεία τις ανήλικες μαθήτριες. Και σε αυτή την υπόθεση η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Μία εκ των παραπονούμενων μαθητριών κατέθεσε εναντίον του καθηγητή της στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενόρκως. Όπως πληροφορούμαστε, για τον συγκεκριμένο καθηγητή υπήρχε απόφαση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να μην μονιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα και τελούσε υπό δοκιμασία. Ωστόσο, μετά τη μονιμοποίησή του, έγιναν οι πιο πάνω καταγγελίες εναντίον του.


Επιστροφή
στην αρχή