Λαός λαωμένος, υποκριτής και ψεκασμένος

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Υπάρχουν, δηλαδή, «ψύχουλες» και «ψυχούλες»; Αναλόγως καταγωγής; Διότι καραγκιόζηδες και καραγκιόζηδες δεν υπάρχουν. Όλοι το ίδιο είδος είναι.

Αγαπημένο κι αυτό: Επικρότησαν πολλοί, λέει, την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη η γυναίκα η οποία συνελήφθη διότι έκανε έκτρωση.

Δεν ξέρω εάν έστειλαν και συγχαρητήρια σ’ αυτούς που την έλαβαν. Όπως επίσης δεν ξέρω -OK, ψέματα λέω, ξέρω- γιατί μού θύμισε τόσο τη χαρά πολλών για το «σημαντικό βήμα» των διπόδων που διοικούν τη Σαουδική Αραβία να... επιτρέψουν στις γυναίκες να οδηγούν το 2017!

Δεν βρίσκω ουδεμία διαφορά επί του πολιτισμικού επιπέδου. Και εάν θα έβρισκα, θα ήταν μάλλον προς όφελος των μουλάδων της Σαουδικής Αραβίας. Και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Διότι εκείνοι έχουν πλήρη επίγνωση της καθυστέρησής τους, τη γουστάρουν όσο βεβαίως και οι στρατιές των απαίδευτων αμπάλατων ανάμεσά μας τη δική τους, αλλά εκείνοι τουλάχιστον δεν πλασάρονται ως κάτι άλλο από αυτό το άθλιο που είναι.

Εδώ, μέχρι και βουλευτές χρησιμοποίησαν το θέμα για να λαϊκίσουν χυδαία και να εξαγριώσουν τους φρενοβλαβείς όλων των διαβαθμίσεων μιλώντας για… «ψυχούλες», αναφερόμενοι σε έμβρυα οκτώ και δέκα εβδομάδων.

Παραδόξως οι περί ων ο λόγος και οι οπαδοί που εκπροσωπούν, οι μεγάλοι αυτοί προστάτες της ηθικής, στον λόγο σίγουρα αν όχι στα έργα τους, δεν θεωρούν ότι υπήρχαν «ψυχούλες» στα έμβρυα τα οποία αφαιρέθηκαν με άμβλωση από όλες τις γυναίκες που είχαν πέσει θύματα βιασμού το 1974.

Θα μου πείτε, πώς να μεγαλώσει μια γυναίκα ένα παιδί το οποίο κυοφορεί μετά που υπέστη αυτή την κτηνωδία; Και όμως, κάποιες από αυτές τις κοπέλες δεν ήθελαν να αποβάλουν διότι θεωρούσαν ότι δεν τους το επέτρεπε η συνείδησή τους και κυρίως οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Αναγκάστηκαν, όμως, σκεπτόμενες τι θα σήμαινε για αυτό το παιδί το να μεγαλώνει μ’ αυτό το στίγμα, στην κοινωνία των υποκριτών που αγαπούν τις «ψυχούλες» τόσο. Και ζητούν να επιβάλλεται στις γυναίκες να περνούν την εγκυμοσύνη και ύστερα να τα δίνουν, λέει, για υιοθεσία!

Παράξενο... Δεν μπορούσε αυτό να είχε γίνει και το 1974 με τις «ψυχούλες» αυτές, να γεννιούνται και να δίνονται σε οικογένειες χωρίς κανείς να ξέρει το παρελθόν τους;

Όλοι αυτοί με τις μεγάλες καρδιές για τις «ψυχούλες» δεν θα έσπευδαν να τα υιοθετήσουν -όταν γεννιούνταν διότι τότε έμβρυα απλώς ήταν- και να τα σώσουν; Υπάρχουν «ψυχούλες» και «ψυχούλες»;

Διότι καραγκιόζηδες και καραγκιόζηδες δεν υπάρχουν. Λίγο ή πολύ, όλοι το ίδιο είδος είναι. Κάτι που μας φέρνει και στο επόμενο θέμα.

Ξεσάλωσαν και φέτος! Η απάτη με τις πιστωτικές κάρτες στήθηκε πάλι από τα γνωστά ΜΜΕ, τώρα στρατευμένα ψυχή τε και σώματι υπέρ της υποψηφιότητας Νικόλα, του πρώτου Ελληνοκύπριου στα χρονικά ο οποίος είπε -προχθές- ότι πρέπει να ζήσουμε «πλάι-πλάι με τους Τουρκοκύπριους» (sic) υιοθετώντας τη γνωστή ρήση του θαυμαστή της οικογένειας Παπαδόπουλου, Ντενκτάς και των ομοϊδεατών του. Ήταν η πρώτη αποδοχή της διχοτόμησης από Ε/Κ πολιτικό έβερ.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν (εδώ είναι και η απάτη) από τα πλήρη στοιχεία που στέλνει η JCC απομονώθηκαν από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ οι δαπάνες των Ε/Κ και αποκρύφτηκαν οι υπερδιπλάσιες δαπάνες των Τ/Κ στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές. Μάλιστα, ένα από αυτά τα Μέσα Στράκκας μίλησε για λεφτά που ξοδεύουν «οι Κύπριοι στα κατεχόμενα», ωσάν οι Τ/Κ να μην είναι Κύπριοι.

Θα μου πείτε, δεν έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος την απάτη τους τόσα χρόνια, ξανά και ξανά; Πολύς κόσμος ναι. Αλλά από μια κοινωνία η οποία ξεχνά τόσο εύκολα και στην οποία αμέτρητοι άνθρωποι πιστεύουν πως το αβγό χωρίς τσόφλι των οκτώ εβδομάδων κύησης είναι «ψυχούλα» ή πιστεύουν πως τα κρανία του κάθε κακομοίρη και όλα τα άλλα προϊόντα εμπορικής οστεολαγνείας είναι… θαυματουργά, από μια τέτοια κοινωνία λοιπόν είναι λογικό κανείς να περιμένει και πολλά;

Μιλάμε για κοινωνία, μιας και αναφερθήκαμε και στην περίπτωση πιο πάνω που τις προάλλες έχαψε αμάσητη δημοσκόπηση η οποία εκτόξευε και πάλι θεαματικά τα ποσοστά του «Mammy, πιάσμου το τζιαι τούτο» από μία εταιρεία η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλυφθεί ότι ανήκει στον διευθυντή του γραφείου του Νικόλα!

Παρά τον σάλο, μετά από την αποκάλυψη (από ΜΜΕ) του σκανδάλου, η εταιρεία προέβη σε νέα δημοσκόπηση η οποία παρουσιάστηκε από το συγκρότημα ΔΙΑΣ, χωρίς βεβαίως κανείς να αναφερθεί και πάλι σ’ αυτή τη σύγκρουση, για να το θέσω όσο πιο κομψά μπορώ. Και το μήνυμα πέρασε μια χαρά!

Σε μια τέτοια κοινωνία λοιπόν, όπου το επίπεδο της μνήμης στην καλύτερη περίπτωση και της αντίληψης στη χειρότερη είναι τόσο τρομακτικά χαμηλό για πάρα πολύ κόσμο, δεν είναι λογικό κανείς να περιμένει και πολλά.

Για την ακρίβεια, όταν βάλει κανείς όλα αυτά τα πράγματα που μας οδηγούν στο πιο πάνω συμπέρασμα κάτω και τα κοιτάξει, η διαπίστωση είναι πως ακόμα και το προσκύνημα κοκάλων και παντοφλών μάλλον κολακευτικό είναι ως προς το γενικότερο επίπεδο, πολιτισμού και αντίληψης πάρα πολλών.

Και τότε είναι που απορεί κάποιος πώς δεν είδαμε ακόμα κανέναν από όλους αυτούς τους Ούγκανους να μπαίνει στον χασάπη, να παίρνει την μπριζόλα και από κεκτημένη ταχύτητα αντί να πηγαίνει στο ταμείο να τη βάζει κάτω και να την προσκυνά γονυπετής.

Μη γελάτε. Παίζει να το δούμε και αυτό...

Υστερόγραφο: Η στήλη θα απουσιάσει για μερικές μέρες. Θα τα πούμε ξανά την ερχόμενη Τετάρτη.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Ο Γενικός Εισαγγελέας με το κίτρινο γιλέκο (Του Επαμεινώνδα Κορακίδη)

Πολίτης News, 11:40 (τελευταία ενημέρωση 11:40)

ΑΠΟΨΗ

Ναρκωτικά στα σχολεία μας...της Μαρίνας Κουμάστα

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 07:49 (τελευταία ενημέρωση 07:49)

ΑΠΟΨΗ

Αλυσοδεμένοι και ηλίθια βολεμένοι

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 22.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή