Κρίσιμη βδομάδα για την παιδεία – Αρχίζει ο διάλογος εκπαιδευτικών-ΥΠΠ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Όπως έχουν διαμηνύσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει, παραμένουν σε ισχύ μέχρι και τη λήξη του διαλόγου

Με τα «καυτά» ζητήματα της εκπαίδευσης στο τραπέζι, ανάμεσά τους και οι «επίμαχες» προτάσεις του Κ. Χαμπιαούρη, αρχίζει σήμερα ο διάλογος μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας. Μέσα από το διάλογο, που θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν τη χρυσή τομή ώστε η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει ομαλά.

Όπως έχουν διαμηνύσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει, και αφορούν επ’ αόριστον απεργία από τον Σεπτέμβριο, παραμένουν σε ισχύ μέχρι και τη λήξη του διαλόγου, το αποτέλεσμα του οποίου θα τεθεί ενώπιον των συλλογικών οργάνων των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως ο εκπαιδευτικός κόσμος καλεί τους εκπροσώπους του που θα παρακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου να διαπραγματευτούν σκληρά για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και για την επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που έχουν ξεγυμνώσει το δημόσιο σχολείο από τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα. Το ενδεχόμενο μέσα από τον διάλογο μέρος των προτάσεων του υπουργού Παιδείας να αναθεωρηθεί είναι ανοικτό.

Όπως έγραψε ο «Π» επικαλούμενος διασταυρωμένες πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας έχει αποδεχτεί, ύστερα και από τις πιέσεις των οργανωμένων γονέων, όπως παραχωρήσει πίσω στους εκπαιδευτικούς μέρος των ωρών που τους έχει πάρει από τον συνδικαλιστικό χρόνο. Για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ωστόσο αυτό το οποίο έχει σημασία είναι η διεξαγωγή ενός διαλόγου ο οποίος θα καταλήξει σε αποφάσεις που θα αναβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και θα κτυπούν στη ρίζα τους τα κακά του εκπαιδευτικού συστήματος. Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της έναρξης του διαλόγου, έχει προχωρήσει στην αναστολή των τοποθετήσεων-μετακινήσεων για τη μέση εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, για τουλάχιστον μια βδομάδα.


Επιστροφή
στην αρχή