Κρατούμενος εντοπίστηκε νεκρός – Η εξήγηση των Κεντρικών Φυλακών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κατάδικος έθεσε τέρμα στη ζωή του λόγω απογοήτευσης από τον πρόσφατο χωρισμό του με τη συμβία του

Ανακοίνωση αναφορικά με τον θάνατο κρατούμενου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του, εξέδωσε η διοίκηση των Κεντρικών Φυλακών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κατάδικος έθεσε τέρμα στη ζωή του λόγω απογοήτευσης από τον πρόσφατο χωρισμό του με τη συμβία του.

Προστίθεται πως μετά τον εντοπισμό του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αλλοδαπός κατάδικος προέβηκε σήμερα το πρωί, γύρω στις 09:00 σε πράξη αυτοχειρίας. Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή οφείλονται στην απογοήτευση του από τον πρόσφατο χωρισμό του με την συμβία του, με την οποία είχε σχέση 10 χρόνια και η οποία ξαφνικά σταμάτησε να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του χωρίς να του δώσει οποιαδήποτε εξήγηση και δεν ανταποκρινόταν παρά τις πολλές προσπάθειες που έκανε χτες για να μιλήσει μαζί της και για τα οποία το Τμήμα δεν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, υπήρξε άμεση ανταπόκριση, του παρασχέθηκαν άμεσα οι Πρώτες Βοήθειες από τους Ιατρικούς Λειτουργούς και νοσηλευτές του Τμήματος και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στη συνέχεια οι Ιατρικοί Λειτουργοί του Γενικού Νοσοκομείου διαπίστωσαν τον θάνατο του.

Το Τμήμα Φυλακών ενημέρωσε άμεσα την οικογένεια του και την Αστυνομία η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ως Τμήμα Φυλακών εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας, την συμπαράσταση και τη στήριξη στην οικογένεια του.


Επιστροφή
στην αρχή