Κουκουμά για τη σύλληψη μητέρας: Μάρτυρες της κρατικής αναλγησίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το Κράτος απέτυχε να παρέχει τα βασικά σε μια οικογένεια που αποδεδειγμένα υπέφερε αναφέρει η Σκεύη Κουκουμά για την μητέρα που συνελήφθη.

Το περιστατικό με την γυναίκα που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση για κλοπή τροφίμων για την ίδια και το μωρό της, αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι το Κράτος απέτυχε να παρέχει τα βασικά σε μια οικογένεια που αποδεδειγμένα υπέφερε αναφέρει σε δήλωση της η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά. 

Αν και καμία παράνομη πράξη δεν μπορεί να επικροτείται σημείωνει η κ. Κουκουμά η  αυστηρότητα των κρατικών υπηρεσιών εξαντλήθηκε σε μια μονογονεϊκή οικογένεια αποκόπτοντας της τα ελάχιστα χρήματα που είχε ως εισόδημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Το περιστατικό με την γυναίκα που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση για κλοπή τροφίμων για την ίδια και το μωρό της, αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι το Κράτος απέτυχε να παρέχει τα βασικά σε μια οικογένεια που αποδεδειγμένα υπέφερε. Οπωσδήποτε η καταφυγή της γυναίκας σε τέτοια πράξη δεν επικροτείται. Καμία παράνομη πράξη δεν επικροτείται. Καμιά επιείκεια, όμως, και για εκείνους που οδήγησαν τη γυναίκα σε αυτή τη πράξη. Η αυστηρότητα των κρατικών υπηρεσιών εξαντλήθηκε σε μια μονογονεϊκή οικογένεια αποκόπτοντας της τα ελάχιστα χρήματα που είχε ως εισόδημα. Χθες δια στόματος της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου ακούσαμε μνείες για την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία μάλιστα μας παρέπεμψε να δούμε και τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια. Αλήθεια, χρειάζεται να αναγνώσουμε κάτι παραπάνω από αυτό που καθημερινά βιώνουμε; Άλλωστε η πράξη είναι το κριτήριο της αλήθειας και όχι οι κάθε είδους δηλώσεις. Η πολιτική του ΕΕΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αναδιανομή της φτώχειας και όχι η επι της ουσίας στήριξη. Πραγματικά, ελπίζουμε ότι οι σημερινές μας δηλώσεις δεν θα απαντηθούν από την Κυβέρνηση με το στερεότυπο πλέον επιχείρημα ότι αποτελούν λαϊκισμό, αλλά να συνοδευτούν από πράξεις και αποφάσεις σοβαρές και ουσιαστικές ώστε η κοινωνική πολιτική πλέον να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κόσμου. Το ίδιο ζητούμε να γίνει και με την πολιτική για αιτητές πολιτικού ασύλου στην Κύπρο. Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Βουλή εκ μέρους της Ομάδας μας. Την ίδια, όμως στιγμή, καλούμε την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού να παρέμβει άμεσα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και να προστατευθεί το παιδί.


Επιστροφή
στην αρχή