Κοτζιάς: Αυτή τη φορά προετοιμασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως «θεωρούσαμε σωστό πριν πάμε στο Κραν Μοντανά να έχουμε μια συνθήκη με την Τουρκία γύρω από το καθεστώς των εγγυήσεων»

Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση Αθήνας - 'Αγκυρας για τις εγγυήσεις πριν από μια νέα διάσκεψη, τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο». Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως «θεωρούσαμε σωστό πριν πάμε στη Γενεύη και στο Κραν Μοντανά να έχουμε μια συνθήκη με την Τουρκία γύρω από το καθεστώς των εγγυήσεων» και των σχετικών συνθηκών.

Όπως ανέφερε, σε συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο, ο δεύτερος «είχε αποδεχτεί ότι αυτά πρέπει να κουβεντιαστούν. Όμως στη συνέχεια δεν εφάρμοσαν αυτή τη συμφωνία και τελικά -εξαιτίας και του κ. 'Αιντε- φτάσαμε στο Κραν Μοντανά χωρίς να έχουμε κάνει ουσιαστική προεργασία».

«Σήμερα, πριν από τις εκλογές, είχαμε κάνει μια πρώτη διαβούλευση με τους Τούρκους, για μια πρώτη προσέγγιση, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις πριν πάμε σε μια καινούργια διάσκεψη. Ελπίζω ότι και η καινούργια τουρκική κυβέρνηση [...] θα παραμείνει σε αυτή την αρχική μας συμφωνία, εννοώ μετά το Κραν Μοντανά», κατέληξε.


Επιστροφή
στην αρχή