Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλι

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή το γευστικό αποτέλεσμα της οποίας είναι πλούσιο και αρωματικό... το κοτόπουλο σε μια άλλη διάσταση

Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλου 

Το χυμό από 2 πορτοκάλια

1 πορτοκάλι σε ροδέλες 

1 κουταλάκια γλυκού μέλι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 γαρίφαλλα

μερικούς κόκκους ροζ πιπέρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

 1. Χαράζουμε τα φιλέτα ελαφρώς και τα αλατοπιπερώνουμε. 

2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν.

3. Αφαιρούμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα γαρίφαλλα.

4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

5. Λίγο πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε τις ροδέλες του πορτοκαλιού να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

6. Τα σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή μια ωραία πράσινη σαλάτα.


Η συνταγή ανήκει στη Γεωργία Βασιλείου.

Καλή επιτυχία


Επιστροφή
στην αρχή