Κορυφαία χαρακτηριστικά από τον τρικύλινδρο κινητήρα του Ομίλου BMW

AUTO /ΑΓΟΡΑ

Πρόσκληση στους εκπροσώπους Τύπου για οδηγική παρουσίαση των μοντέλων του Ομίλου που εφοδιάζονται με τον βραβευμένο τρικύλινδρο κινητήρα της BMW.

Η εταιρεία Χαράλαμπος Πηλακούτας ΛΤΔ προσκάλεσε τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου σε μια οδηγική παρουσίαση των μοντέλων του Ομίλου που εφοδιάζονται με τον βραβευμένο τρικύλινδρο κινητήρα της BMW.

Οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν από τους εκθεσιακούς χώρους της Χαράλαμπος Πηλακούτας ΛΤΔ με μοντέλα όπως τα BMW X1, 118i. 2 Series Active Tourer, 318i και MINI. Σε μια διαδρομή που πέρασε και από το Φράκτη Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου κατέληξε στο χωριό Σαράντι για μεσημεριανό. Η ίδια διαδρομή και για την επιστροφή στη Λευκωσία με τους δημοσιογράφους να έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν όλα τα αυτοκίνητα της γκάμας ανακαλύπτοντας τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά επιδόσεων και κατανάλωσης του κινητήρα.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας της BMW αποδίδει 136 ίππους και 220 Nm ροπής και εφοδιάζει πληθώρα μοντέλων του Γερμανικού Ομίλου όπως τα 118i, 218ι Active Tourer, 318i και Χ1. Το παρόν του δίδει και στη γκάμα της ΜΙΝΙ όπως το τρίθυρο, πεντάθυρο, Clubman και Cabrio. H γκάμα των τρικύλινδρων επεκτείνεται και στους πετρελαιοκινητήρες του Ομίλου με απόδοση 116 ίππων και 270 Nm ροπής. Ένας κινητήρας που έφερε τα πάνω / κάτω στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αφού προσφέρει εντυπωσιακούς αριθμούς κατανάλωσης και επιδόσεων. Ο ίδιος τρικύλινδρος κινητήρας1.5 λίτρων εφοδιάζει και την εντυπωσιακή BMW i8 αλλά με διαφορετικές ρυθμίσεις που αποδίδει 231 ίππους. Με λίγα λόγια ο τρικύλινδρος κινητήρας της BMW έχει τη δυνατότητα να κινήσει μοντέλα όλων των κατηγοριών μέχρι και υπεραυτοκίνητα!.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο κινητήρας αυτός βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο διεθνή θεσμό «Κινητήρας της Χρονιάς 2016». Φέτος πήρε τον τίτλο στην κατηγορία από 1.4 μέχρι 1.8 λίτρα ενώ πέρυσι απέσπασε δύο νίκες κατηγορίας και παράλληλα αναδείχτηκε γενικός νικητής ανάμεσα στους κινητήρων όλων των αυτοκινητοκατασκευαστών παγκόσμια!. Κάτι που επιβεβαιώνει την υπεροχή της εταιρείας στην παραγωγή κινητήρων. Παράλληλα αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τις δυνατότητες του τεχνολογικού πακέτου Efficient Dynamics, το οποίο από το 2007 πετυχαίνει συνεχή αύξηση της οδηγικής απόλαυσης με μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.


Επιστροφή
στην αρχή