Κοντραμπάντο ναρκωτικών από το κελί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης τριών χρόνων από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 27χρονο, από τη Λεμεσό, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορία συνωμοσίας

Ενώ εξέτιε ποινή φυλάκισης στη Δεκέλεια για υποθέσεις ναρκωτικών, συνωμοτούσε μαζί με άλλα πρόσωπα να διαπράξουν εμπόριο ναρκωτικών, γύρω στα έξι κιλά κάνναβη… Κι όμως, λόγω της άμεσης παραδοχής του, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον έκρινε με επιείκεια και τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση. Πρόκειται για τον Παντελή Παναγή, 27 χρόνων, από τη Λεμεσό, ο οποίος έδινε οδηγίες μέσω τηλεφώνου από τις φυλακές για την παράδοση των επίδικων ναρκωτικών ουσιών που έφθασαν από την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τον Ιούνιο του 2017 η ΥΚΑΝ συνέλαβε στη Λάρνακα Ελλαδίτη υπήκοο να μεταφέρει στις αποσκευές του περίπου έξι κιλά κάνναβη. Το πρόσωπο αυτό συναίνεσε για ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών, έτσι ώστε να συλληφθούν οι τελικοί παραλήπτες. Η παράδοση των ναρκωτικών διευθετήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίου Λαζάρου. Τον μεταφορέα υποδύθηκε αστυφύλακας που μετέφερε τη βαλίτσα, η οποία περιείχε ομοιώματα ναρκωτικών ουσιών, αφού προηγουμένως τα ναρκωτικά είχαν αντικατασταθεί για την ελεγχόμενη παράδοση. Στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης παρουσιάστηκαν δύο πρόσωπα με σκοπό να παραλάβουν τα ναρκωτικά. Μόλις, όμως, ο αστυφύλακας που υποδυόταν τον μεταφορέα παρέδωσε τη βαλίτσα, αποκάλυψε την ταυτότητά του και οι δύο παραλήπτες συνελήφθησαν. Ανακρινόμενοι και οι δύο κατονόμασαν κάποιον «Παντελή», που ήταν κατάδικος στις φυλακές, ότι τους έδινε οδηγίες, μέσω τηλεφώνου, προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στη Λεμεσό. Έγινε αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και φάνηκε ότι ο Παντελής Παναγή είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο ενώ ήταν στις φυλακές των Βάσεων Δεκέλειας, με το οποίο έδινε οδηγίες στα δύο πρόσωπα. Παρά το γεγονός ότι ο Παναγή είχε δύο προηγούμενες καταδίκες για υποθέσεις ναρκωτικών, το κακουργιοδικείο τον έκρινε με επιείκεια, ενώ ως ελαφρυντικοί παράγοντες υπέρ του κατηγορουμένου θεωρήθηκε η άμεση παραδοχή του και η συνεργασία του με τις αρχές, τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν και η προσπάθεια που καταβάλλει για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Θέση του συνηγόρου Σωτήρη Αργυρού ήταν ότι ο κατηγορούμενος είναι χρήστης ναρκωτικών και απ’ αυτή την έξη δημιούργησε χρέος 800 ευρώ. Έτσι, ενώ ήταν κατάδικος στη Δεκέλεια, δέχθηκε πιέσεις για να εξοφλήσει το χρέος του και κάτω από αυτό το καθεστώς πήρε «διαταγή» να μεταφέρει, μέσω τηλεφώνου, τις οδηγίες για παράδοση των ναρκωτικών στη Λεμεσό.


Επιστροφή
στην αρχή