Κόντε: Καταλογίζει «υποκρισία» στους Ευρωπαίους για το μεταναστευτικό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να επιδείξει αλληλεγγύη ή υπευθυνότητα.

Δριμεία επίθεση στους εταίρους της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, κατηγορώντας τους για «υποκρισία», αφού δεν επιτεύχθηκε συμφωνία που θα επίλυε το θέμα με το ιταλικό πλοίο «Diciotti», όπου παραμένουν 150 πρόσφυγες και μετανάστες, προειδοποιώντας για συνέπειες στη στάση της Ρώμης σε άλλα ζητήματα.

Η Ιταλία δεν επέτρεψε στους μετανάστες να αποβιβαστούν από το πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στην Κατάνη έως ότου οι Ευρωπαίοι εταίροι του να δεχθούν ορισμένους εξ αυτών, ωστόσο η συνάντηση σήμερα στις Βρυξέλλες απέβη άκαρπη.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να επιδείξει αλληλεγγύη ή υπευθυνότητα στηλιτεύοντας το χάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων «το οποίο κάποιες φορές μεταλλάσσεται σε υποκρισία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, η Ρώμη θα λάβει υπόψη της αυτήν την εξέλιξη και θα «ενεργήσει αναλόγως σε όλα τα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη».

Νωρίτερα σήμερα, ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο ξεκίνησαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την όλη κατάσταση, κατί που επιβεβαίωσε και η ιταλική ακτοφυλακή τονίζοντας ότι «αρνήθηκαν να φάνε το πρωινό τους σήμερα το πρωί».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σήμερα το απόγευμα, οι 150 μετανάστες αποδέχθηκαν τελικά να φάνε το γεύμα τους, που τους έδωσαν οι Ιταλοί λιμενοφύλακες.

«Πέντε εκατομμύρια Ιταλοί σε κατάσταση απόλυτης ένδειας κάνουν απεργία πείνας καθημερινά, χωρίς την κάλυψη των δημοσιογράφων και τον καλοθελητών. Πρώτα οι Ιταλοί», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.


Επιστροφή
στην αρχή