Κομβικής σημασίας το τεστ για την Mercedes

AUTO /MOTORSPORTS
Ο Lewis Hamilton πιστεύει ότι το τεστ το οποίο τρέχει στο Μπαχρέιν θα βοηθήσει την ομάδα του στην προσπάθεια της να πιάσει την Ferrari.

H Mercedes θέλει να καταλάβει καλύτερα τα ελαστικά ώστε να μπορέσει να δυναμώσει τον ρυθμό αγώνα της. Μιλώντας πριν την έναρξη του τεστ δήλωσε: «Έχουμε να κάνουμε δουλειά στο τεστ – θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το μονοθέσιο πιο δυνατό, και να αποκτήσουμε περισσότερη γνώση για τα ελαστικά, έτσι ώστε να είμαστε σε καλύτερη θέση στον επόμενο αγώνα.» Ο Hamilton δεν αμφιβάλει για τις δυνατότητες της W08 αλλά πρέπει να μάθουν πως λειτουργούν τα ελαστικά ειδικά στις πιο ζεστές συνθήκες.

«Το μονοθέσιο είναι καλό,» είπε. «Είναι το πώς διαχειριζόμαστε τα ελαστικά στους αγώνες, ειδικότερα όταν έχει πιο πολλή ζέστη. «Αλλά ακόμα και στο Μπαχρέιν δεν ήταν ακριβώς αυτό, δεν ήταν τόσο ζεστά. Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για εμάς.» Η Mercedes φαίνεται να έχει πρόβλημα στην αρχή του αγώνα όπου τα μονοθέσια είναι βαριά, φορτωμένα με καύσιμα, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσφυση.

«Στην εκκίνηση, το μονοθέσιο είναι μεγάλο, βαρύ… και την πρόσφυση δεν την αισθάνεσαι καθόλου καλή, γλιστράς πολύ. «Στην συνέχεια το μονοθέσιο γίνεται όλο και πιο ελαφρύ, γίνεται όλο και πιο άνετο και, όταν βάζεις τα φρέσκα ελαστικά στο τέλος όπως έκανα, και όταν τα έχεις όλα αυτά νιώθεις σαν είσαι στις κατατακτήριες. Είναι ένα σημείο που μπορεί να πάει καλά ή όχι.»

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Άκρως ευχαριστημένοι στην Hyundai με τον Mikkelsen

Πολίτης Auto, 17:00 (τελευταία ενημέρωση 17:00)

AUTO

Μόνο νίκες είναι ο στόχος του Meeke

Πολίτης Auto, 16:42 (τελευταία ενημέρωση 16:42)

AUTO

Ψάχνει την πρώτη του νίκη στην Αργεντινή

Πολίτης Auto, 14:30 (τελευταία ενημέρωση 14:30)

Επιστροφή
στην αρχή