Κοκορέτσι από τον καιρό του Ομήρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Το κοκορέτσι ήταν αγαπητό έδεσμα και στην αρχαία Ελλάδα, αφού ο ίδιος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την παρασκευή του φαγητού.

Στην Αρχαία Ελλάδα λάτρευαν το κοκορέτσι και το αρνί. Μάλιστα, η όλη διαδικασία παρασκευής περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια από τον επικό ποιητή Όμηρο. Σύμφωνα με τις περιγραφές, το χθες και το σήμερα δεν διαφέρουν και πολύ.

 

Για να παρασκευάσουν κοκορέτσι μαρινάριζαν τα έντερα σε ξύδι, νερό και μέλι. Το ξύδι λειτουργούσε ως αντισηπτικό και αφυδάτωνε το έντερο από τα πολλά λίπη, ενώ το μέλι δημιουργούσε μια καραμελωμένη κρούστα.

 

Όταν δε, έψηναν στη σούβλα αρνί ή κατσίκι και καθώς δεν υπήρχαν τότε πινέλα αλλά ούτε και λαδολέμονο, βουτούσαν ένα κλαδί από πεύκο σε χυμούς από άγουρο σταφύλι και άγουρο δαμάσκηνο και άλειφαν το κρέας προσδίδοντάς του μια ιδιαίτερη γεύση από φρούτα και ρετσίνι.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Επόμενο άρθρο:

Αφιέρωμα

Η μηχανική επανάσταση της... σούβλας

Η μανία των Κυπρίων με τη σούβλα, τους ώθησε στο να ανακαλύψουν νέες μεθόδους για να κάνουν τη ζωή τους απλά πιο έυκολη.

02 / 03
Επιστροφή
στην αρχή