ΚΟΑ προς ΠΑΣΠ: «Σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, χρειάζεται ισορροπία»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης απάντησε στο θέμα με τους στρατεύσιμους αθλητές, μετά τη χθεσινή εξέλιξη

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης έκαμε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων αθλητών.

Διαβάστε επίσης: 

Με συνδρομή Πιέρου ο ΠΑ.Σ.Π ανέτρεψε την αδικία για τους στρατεύσιμους

«Αντιλαμβάνομαι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) «οφείλει» να διεκδικεί, αλλά σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός προς την Εθνική Φρουρά αλλά πρέπει να αναζητείται η ισορροπία. Ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για αθλητισμό και της ανάγκης για εκπαίδευση και υπηρεσία.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ για τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων αθλητών ως Πρόεδρος του Κ.Ο.Α. νιώθω έντονα την ανάγκη για επακριβής ενημέρωση. Επειδή  υπήρχε η επιχειρησιακή δυνατότητα, τόσο το Υπουργείο Άμυνας, όσο  το ΓΕΕΦ και ο Κ.Ο.Α. αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους προς τον αθλητισμό, «έδωσαν» περισσότερες διευκολύνσεις από ότι θα έπρεπε βάση των προηγούμενων μνημονίων.

Η όποια διαφοροποίηση των διευκολύνσεων έγινε, λόγω του ότι με τις νέες ρυθμίσεις υπηρεσίας οι «σειρές» που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά είναι πλέον μια αντί δύο οπότε θα έπρεπε ο αριθμός των αθλητών δικαιούχων να μειωθεί στο μισό.  Αντί όμως αυτού, τελικά δόθηκαν περισσότερες διευκολύνσεις.

Η Πολιτεία μέσω του Κ.Ο.Α. και του Υπουργείου Άμυνας μερίμνησε για την απρόσκοπτη άθληση των στρατευσίμων πολύ πριν προκύψει συνδικαλιστικό κίνημα των ποδοσφαιριστών. Εισηγούμαι ότι ο Κ.Ο.Α. και η Πολιτεία πρέπει να πιστωθεί την «προστασία» των αθλουμένων και είναι τουλάχιστον άδικο να βάλλεται αντί να επαινείται».


Επιστροφή
στην αρχή