Kλειδί ο Aσλανισβίλι στη δολοφονία Λεωνίδη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σφηκοφωλιά της παρανομίας το γραφείο ενοικιάσεως οχημάτων στο οποίο εργάζονταν τόσο ο 28χρονος Γεωργιανός όσο και ο 25χρονος Ρώσος

Πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης σε εστιατόριο της Γερμασόγειας, με θύμα τον Έρνεστ Λεωνίδη, είναι ο 28χρονος Γεωργιανός Sergo Aslanishvili, η φωτογραφία του οποίου δόθηκε χθες από την Αστυνομία στη δημοσιότητα, σε μια προσπάθεια εντοπισμού του. Ο 28χρονος καταζητούμενος φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος των εκτελεστών και του προσώπου που τους παραχώρησε για τις μετακινήσεις τους όχημα μάρκας Range Rover, το οποίο δανείστηκε από Λετονό επιχειρηματία. Το συγκεκριμένο όχημα φαίνεται να κινείται στην περιοχή όπου διαπράχθηκε το φονικό στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, αλλά και 20 λεπτά πριν από την εκτέλεση του Λεωνίδη. Στο μεταξύ, το ΤΑΕ Λεμεσού τελεί εν αναμονή της παραλαβής στοιχείων από την Ιντερπόλ που θα του επιτρέψουν την εξασφάλιση ενταλμάτων σύλληψης των τριών εκτελεστών που ταυτοποιούνται σε πρόσωπα Γεωργιανών.

Λετονή για όλα


Χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την 8ήμερη κράτηση της 32χρονης Λετονής που καταζητείτο ως ύποπτη για συνέργεια στον φόνο. Η 32χρονη μετακίνησε το αυτοκίνητο ενοικιάσεως με το οποίο μεταφέρθηκαν οι εκτελεστές στο εστιατόριο, έπειτα από οδηγία που έλαβε από τον 29χρονο καταζητούμενο Ρώσο σύντροφό της, ο οποίος είναι αδελφός ενός εκ των δυο συλληφθέντων που μετέφεραν τους εκτελεστές στο εστιατόριο. Ο 29χρονος είχε παραλάβει τον 25χρονο αδελφό του και τον 24χρονο Γεωργιανό, που επίσης τελεί υπό κράτηση, από τη σκηνή του εγκλήματος. Ανακρινόμενη η Λετονή παραδέχτηκε ότι 15 λεπτά μετά τη δολοφονία δέχτηκε τηλεφώνημα από τον σύντροφό της, ο οποίος της ζήτησε να μεταβεί στο εστιατόριο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα για να απομακρύνει το αυτοκίνητο από το μέρος. Ακολούθησε συνάντηση των δύο σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου ο 29χρονος της παρέδωσε τα κλειδιά.


Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων υπόπτων για την υπόθεση, η Αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκεται στα ίχνη προσώπων τα οποία έπαιξαν επικουρικό ρόλο, όχι όμως και των εκτελεστών, οι οποίοι πιστεύεται ότι διέφυγαν στο εξωτερικό. Συνολικά ο αριθμός των υπόπτων ανήλθε στους 11, εκ των οποίων οι τέσσερις συνελήφθησαν, ενώ οι τρεις καταζητούνται: ο 29χρονος Ρώσος, ο 28χρονος Γεωργιανός και ένας 57χρονος ομογενής από τη Γεωργία, που συνέτρωγε με το θύμα. Αναζητούνται επίσης οι τρεις εκτελεστές και το δεύτερο άτομο που βρισκόταν μαζί με τον Λεωνίδη, χωρίς να εξακριβώνεται μέχρι στιγμής η ταυτότητά τους.

Εκτός από συνέργεια στον φόνο το σατανικό ζευγάρι, συμμετείχε και σε κύκλωμα εκβιαστών 

Απειλές με ροζ βίντεο

Ο 29χρονος καταζητούμενος και η 32χρονη Λετονή σύντροφός του εμπλέκονται και σε δεύτερη υπόθεση, που αφορά εκβιασμό Ρώσου επιχειρηματία. Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν από περίπου δύο χρόνια άγνωστοι βιντεοσκόπησαν εν αγνοία του τις ερωτικές του στιγμές με ιερόδουλη σε διαμέρισμα που νοίκιασε από την 32χρονη και στη συνέχεια τον εκβίαζαν πως θα δημοσιοποιούσαν το βίντεο, εάν δεν τους κατέβαλλε το ποσό των 220 χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα, λίγο καιρό αργότερα, ο 29χρονος και ακόμη ένα πρόσωπο τον προσέγγισαν και του πρόβαλαν σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή οπτικογραφημένο υλικό από τη συνεύρεσή του με την ιερόδουλη. Οι δύο του ανέφεραν ακόμη πως θα δεχόταν κάποιο τηλεφώνημα με οδηγίες, ενώ ακολούθησαν δύο τηλεφωνήματα από γερμανικό νούμερο, όπου ένα πρόσωπο το οποίο μιλούσε με ρωσική προφορά, τού ζήτησε 120 χιλιάδες bitcoins, τα οποία τότε αντιστοιχούσαν σε 100 χιλιάδες ευρώ. Ο επιχειρηματίας έλαβε επίσης ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία παρέπεμπαν σε ιστοσελίδα με το επίμαχο βίντεο και με αίτημα τη μεταφορά, σε τέσσερα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, 25 χιλιάδων bitcoins, που αντιστοιχούσαν σε 220 χιλιάδες ευρώ. Ο αποστολέας προειδοποιούσε πως εάν δεν γινόταν η αποστολή των χρημάτων, τότε το βίντεο θα έφτανε στην οικογένειά του.

 


Επιστροφή
στην αρχή