«Κυβέρνηση συνασπισμού» βλέπει στα κατεχόμενα ο Κιζίλγιουρέκ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο κ. Κιζίλγιουρεκ δήλωσε ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει αυτόνομη «κυβέρνηση», αλλά το πρώτο κόμμα θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες

Όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα θα είναι μια «ψευδοκυβέρνηση» συνασπισμού, σύμφωνα με τον Καθηγητή Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο καθηγητής ανάφερε ότι πρωταγωνιστές αναμένεται να είναι από το χώρο της Δεξιάς το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και από την Αριστερά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Όπως τόνισε, ο κ. Κιζίλγιουρεκ, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει αυτόνομη «κυβέρνηση», αλλά το πρώτο κόμμα θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες ώστε να φτιαχτεί συνασπισμός.

Σύμφωνα  με τον ίδιο, το κόμμα εθνικής ενότητας φαίνεται να είναι μπροστά, αλλά τα σκάνδαλα που αφορούν τον πρόεδρό του, τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ίσως αλλάξουν το σκηνικό.

Όπως σημείωσε, για πρώτη φορά σε προεκλογική περίοδο δεν γίνεται αναφορά στο Κυπριακό, τόσο λόγω της αποτυχίας του Κραν Μοντανά και του τρόπου με τον οποίο εξήγησε αυτή την αποτυχία ο Μουσταφά Ακιντζί, όσο και λόγω της φύσης των εκλογών, που είναι βουλευτικές, εξηγώντας ότι το Κυπριακό είναι αποκλειστικό θέμα του ηγέτη της κοινότητας και όχι της κυβέρνησης.


Επιστροφή
στην αρχή